Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Buitenhof als symbool

Samenvatting van het artikel

Buitenhof als symbool Onbedoeld heeft het programma Buitenhof zondag gesymoboliseerd wat de grondslag is van de steeds grotere politieke impasse waar Nederland in aan het raken is. Drie dagen na een uitslag die vraagt om discussie, debat en opinie (de sleutelwoorden van dit programma volgens haar eigen site), had het programma andere prioriteiten. Bijna de helft van […]

Lees volledig artikel: Buitenhof als symbool

Leestijd: 2 minuten

Buitenhof als symbool

Onbedoeld heeft het programma Buitenhof zondag gesymoboliseerd wat de grondslag is van de steeds grotere politieke impasse waar Nederland in aan het raken is. Drie dagen na een uitslag die vraagt om discussie, debat en opinie (de sleutelwoorden van dit programma volgens haar eigen site), had het programma andere prioriteiten.

Bijna de helft van de uitzending bestond uit een “reclamespot” voor de opening van de dependance van de Hermitage in Amsterdam. Het grote interview was met staatssecretaris Bussemaker over de AWBZ. Aan het begin kwam even de situatie van de PvdA aan de orde. De column van Prof. De Beus ging over de wijze waarop je de PVV zou moeten aanpakken, waaruit noch goed bleek dat de verkiezingen al waren geweest noch iets werd voorgesteld met enig kans van slagen.

Er waren vele vragen die in het programma wel aan de orde hadden kunnen komen  naar aanleiding van de uitslag van donderdag. Maar natuurlijk is de opening van een nieuw museum voor het samenwerkingsprogramma van NPS, VARA en Vpro een belangrijkere gebeurtenis dan het bespreken van de vraag wat er in Nederland aan de hand is, welke gevolgen dat kan hebben en welke keuzen er nu gemaakt zouden moeten worden.

Met de hulp van Synovate (die ook nog zaterdag met een politieke barometer uitkwam, waaruit zou blijken dat de PvdA er landelijk duidelijk beter voor staat dan donderdag uit de verkiezingsuitslag is gebleken en de PVV en D66 slechter) kan ook Nova binnenkort de eigen goegemeente weer snel in slaap sussen.  De problemen vallen allemaal mee en die domme kiezers die hetzij tegen Europa zijn of voor Wilders, die zullen wel weer op hun schreden terugkeren. En als er dan een volgende verkiezingsuitslag komt waar de verschuivingen nog groter zijn dan vraagt men zich af waarom niemand dat zag aankomen of hoe dat nu kon gebeuren….

Maar als je een opening van een museum in Amsterdam bij je keuze voor je discussieprogramma enkele dagen na deze verkiezingen belangrijker vindt dan die verkiezingsuitslag dan verdien je het als programma zelf in een museum bijgezet te worden. (Maar misschien was men bij het programma zo blij dat er überhaupt sprake was van een opening van een museum gezien het feit dat -zoals uit een documentaire van afgelopen vrijdag weer bleek- het meer dan 10 jaar duurt, alsmede meer dan 400 miljoen euro kost, om het Rijksmuseum te verbouwen. Een van de vele voorbeelden van mismanagement van overheidsinstanties, die juist leidt tot de afkeer van kiezers van de bestaande machtsgroepen).

U heeft zojuist gelezen: Buitenhof als symbool.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Terug naar de homepage

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126