Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Over onderwijs in 1995

Samenvatting van het artikel

Over onderwijs in 1995 18 jaar geleden, bij het begin van de internet-revolutie, schreef ik het boek “Dankzij de snelheid van het licht”.  Ook toen vond ik dat het onderwijs moest inspelen op de toekomst.  Juist omdat ik bij de reacties op het scholeninitiatief O4NT veel herken van het soort reacties dat ik in 1995 […]

Lees volledig artikel: Over onderwijs in 1995

Leestijd: < 1 minuut

Over onderwijs in 1995

18 jaar geleden, bij het begin van de internet-revolutie, schreef ik het boek “Dankzij de snelheid van het licht”.  Ook toen vond ik dat het onderwijs moest inspelen op de toekomst.  Juist omdat ik bij de reacties op het scholeninitiatief O4NT veel herken van het soort reacties dat ik in 1995 kreeg naar aanleiding van mijn boek en het optreden op televisie bij Sonja Barend wil ik hier drie onderdelen uit dit boek belichten.

Twee betreffen het onderwijs en de ander het DigiDeltaplan en dan met name het gedeelte dat gaat over het glasvezelnet dat volgens mij snel aangelegd had moeten worden, waardoor de economische situatie van Nederland er nu beduidend rooskleuriger had uitgezien dan nu.

Eerst mijn analyse over het onderwijs in 1995: Dankzij de snelheid van het licht (1995) over onderwijs

Daarna het gedeelte over onderwijs in het Digideltaplan:  Digideltaplan 1995 over onderwijs

En ter afsluiting het onderdeel “glasverzel naar ieder huis en kantoor”,  het centrale gedeelte van mijn Digideltaplan: Digideltaplan over glasvezelnet in 1995

En dit is het hele hoofdstuk met mijn adviezen in 1995. Het complete boek tref je aan in dit gedeelte van deze site.

Zoals ik zo vaak zeg in mijn lezingen. de komende 10 jaar gaat er meer veranderen dan in de afgelopen 15 jaar.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019