Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

10 juni Partizan-Rode Ster Belgrado 25.000 toeschouwers

About aerosols, masks and RIVM - 9350
Samenvatting van het artikel

Tijdens deze wedstrijd in Belgrado is geen enkel voorschrift gerespecteerd. Toch is de besmettingsgraad gezakt van 2% voor de wedstrijd tot 1,7% vanaf de 4e tot de 9e dag erna. Ik concludeer dat de wedstrijd niet heeft geleid tot een toename van het aantal besmettingen wat onderschrijft dat je buiten vrijwel geen besmettingsrisico loopt.

Lees volledig artikel: 10 juni Partizan-Rode Ster Belgrado 25.000 toeschouwers

Leestijd: < 1 minuut

10 juni Partizan-Rode Ster Belgrado 25.000 toeschouwers

Op 10 juni was in Servië de stadsderby Partizan-Rode Ster Belgrado. Het stadion was volgepakt met 25.000 toeschouwers.  Het was de halve finale van de beker.

10 juni Partizan-Rode Ster Belgrado 25.000 toeschouwers - 7410

Men hield zich niet aan de 1,5 meter en ook niet aan de regel dat er alleen heel zachtjes gejuicht mocht worden. De supporters droegen geen mondkapjes.

Het land heeft ruim 7 miljoen inwoners. In totaal zijn ruim 13.000 mensen positief getest en zijn er bijna 300 personen overleden.

Tussen 4-9 juni werden in Servië in totaal 394 nieuwe besmettingen geconstateerd van de ongeveer 19.000 tests die uitgevoerd zijn (2% besmet). Vanaf de 4e dag na de wedstrijd tot de 9e dag na de wedstrijd werden er ongeveer 24.000 tests uitgevoerd en kwamen er 399 nieuwe besmettingen bij (1,7%).

Conclusie

De wedstrijd Partizan-Rode Ster Belgrado met 25.000 toeschouwers, die alles deden wat er voor 1 maart 2020 bij een voetbalderby in het betaald voetbal werd gedaan, heeft niet geleid tot een toename van het aantal besmettingen.

Nogmaals een bevestiging van de conclusie dat je buiten vrijwel geen kans hebt om besmet te worden. Plus dat er in een volgepakt stadion ook geen besmettingen volgen, zelfs als men volledig uit zijn dak gaat.

Wordt het nu niet eens tijd dat we leren van dit soort gebeurtenissen en dat OMT en premier Rutte nu ophouden met het onterecht opvoeren van de wedstrijd Atalanta Bergamo-Valencia op 19 februari als een bewijs te hanteren dat het ook buiten behoorlijk mis kan gaan?

U heeft zojuist gelezen: 10 juni Partizan-Rode Ster Belgrado 25.000 toeschouwers.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963