Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De premiere van het wekelijkse MDH Corona Journaal

De premiere van het wekelijkse MDH Corona Journaal - 11458
Samenvatting van het artikel

De eerste aflevering van het MDH Corona Journaal. 18 oktober, week 42.

Lees volledig artikel: De premiere van het wekelijkse MDH Corona Journaal

Leestijd: 2 minuten

Dames en heren, hartelijk dank voor uw steun! Door uw donaties kan ik vanaf deze week ook op YouTube alles bespreken wat in deze coronacrisis belangrijk is.

Bekijk hier de volledige eerste aflevering op mijn YouTube kanaal , gepresenteerd door Fabienne de Vries.

Het zijn bizarre tijden. Om ook uw omgeving eenvoudig van waardevolle informatie te kunnen voorzien, hebben we de verschillende onderwerpen uit de aflevering losgeknipt. Kent u iemand die over één van deze thema’s meer moet weten? Stuur uw dierbare dan alstublieft de link naar de desbetreffende uitlegvideo.

Hoeveel risico loopt u écht in uw omgeving?
Aan de risicoprofielen van onze overheid zit wel een groot vraagteken vast.  Men corrigeert namelijk niet voor het toegenomen aantal testen. Dat kan grote gevolgen hebben voor het profiel van uw regio.

Het gevaar van aerosolen
Premier Rutte blijft maar hameren op de anderhalve meter en handen stuk wassen. Maar iedereen zou ook moeten weten hoeveel schade aerosolen in de longen kunnen aanrichten.

Omgaan met angst
Uit mijn eigen onderzoek blijkt dat veel mensen de kans overschatten om aan COVID-19 te overlijden. Het is erg ongezond als uw leven door angst wordt beheerst. Wanneer u weet hoe groot het risico precies is, dan krijgt u uw angst hopelijk onder controle.

Semi-lockdown: waarom geen creatief alternatief?
De angstknop is weer ingedrukt en het lijkt alleen nog maar om het aantal beschikbare ziekenhuisbedden te gaan. Men staat niet stil bij de directe en indirecte schade van dit beleid voor de rest van de samenleving. Wat is er volgend jaar nog over van die samenleving? En hoe kunnen we de zorgproblematiek op een creatieve manier helpen oplossen?


Het grote belang van luchtreiniging
Ook luchtreinigers zijn van groot belang bij de bestrijding van COVID-19. Helaas is er nog geen onafhankelijk orgaan dat de claims van aanbieders controleert. Wie de aanschaf van een luchtreiniger overweegt, kan zich hier alvast oriënteren.

Met uw donatie kunnen wij het MDH Corona Journaal elke week voor u maken.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
“Ze kunnen niet eens de pandemie voorspellen, die ze zelf hebben veroorzaakt” - 71056
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963