Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Zo zit het echt met Corona – 100 jaar wetenschap

Eindelijk: OMT geeft stevig ventilatie advies - 12533
Samenvatting van het artikel

Zo zit het echt:

Lees volledig artikel: Zo zit het echt met Corona – 100 jaar wetenschap

Leestijd: 2 minuten

Zo zit het echt met Corona – 100 jaar wetenschap

Wat ik opschreef blijkt wel een advies te zijn van een wetenschappelijke adviesraad van de regering, namelijk de Centrale Gezondheidsraad. Maar het was een oud advies. Niet van oktober 2020, maar van juli 1918. Het betrof niet Corona, maar de Spaanse Griep.

Het is wel gepubliceerd. Dit is die aanbeveling zoals die op 15 juli 1918 in De Telegraaf stond.

Zo zit het echt met Corona – 100 jaar wetenschap - 12520

Mijn verontschuldigingen dat ik u op het verkeerde been heb gezet met deze informatie. Want wat in 1918 gold voor het influenzavirus hoeft natuurlijk anno 2020 niet te gelden voor het Corona virus. Dat door de lucht zweven van het Spaanse Griep virus was in 1918 natuurlijk veel makkelijker, omdat er toen nog amper luchtverkeer was. Nu is er wel veel verkeer in de lucht. Dus het is veel efficiënter voor hetCorona virus om zich anno 2020 via grote druppels en via voorwerpen te verplaatsen dan in de lucht te blijven zweven.

Meer dan 100 jaar

Het is toch geweldig om te zien hoe de wetenschap zich in die meer dan 100 jaar in Nederland heeft ontwikkeld. Waarbij ook blijkbaar ontdekt is dat het Corona virus als het eenmaal in Nederland is, zich anders gedraagt dan in andere landen. Zou dat misschien komen omdat we zo een vlak land zijn?

En die Amerikaanse wetenschappers als Linsey Marr en Jose-Luis Jimenez zijn natuurlijk van laag niveau. Dat ze zo dom zijn om te beweren dat zowel griep als Corona zich vooral via microdruppels verspreiden! Dat is natuurlijk niet waar. Het WHO zegt het zelf. En voor Nederland geldt zoiets helemaal niet!

Ik vraag me af: stel dat in 1918 Linkedin al had bestaan. Zou het overnemen van deze melding uit De Telegraaf van juli 1918 geleid hebben tot een verwijdering van je account?

Gelukkig dat we nu zoveel verder zijn dan 100 jaar geleden!

U heeft zojuist gelezen: Zo zit het echt met Corona – 100 jaar wetenschap

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Mocht u ons werk ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.