Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 28 december 2020

Covid Dagcijfers 4 december 2020 - 13403
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 28 december 2020

Lees volledig artikel: Dagcijfers 28 december 2020

Leestijd: 2 minuten

Aanvullen maar!

Vandaag stond bij NICE in het licht van het aanvullen van de getallen van de afgelopen week. Enorme aantallen patiënten werden verdeeld over de aflopen weken. Hierdoor worden de cijfers die wij hier tonen dus steeds minder betrouwbaar.

Gisteren maakten we melding van de voortdurende daling van de cijfers over de laatste 5 dagen. Dat is nog steeds zo, maar de laatste 3 dagen lijkt er wel een stagnatie opgetreden te zijn. We vragen ons af of dat met het effect van de lockdown te maken kan hebben. Ook zal het lange kerstweekend wel voor vertekening van de cijfers gezorgd hebben. Feit is in elk geval dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames voor 26 december door NICE is opgeplust van 138 naar 206, 50% verhoging dus!

Ook vandaag alweer fikse cijfers, maar wat we daar uit moeten concluderen is nog de vraag. Het lijkt er steeds meer op dat we alleen echt iets kunnen concluderen uit cijfers die tenminste 4 dagen oud zijn, door de steeds toenemende vertraging is de NICE cijfers. Dus vandaag het dagelijkse plaatje zonder dat we er verdere conclusies aan gaan verbinden:

Dagcijfers 28 december 2020 - 14334

En de R waarde blijft ook zweven rondom de berekende bovengrens:

Dagcijfers 28 december 2020 - 14335

De actuele waarde is net boven de 1, waardoor het aantal ziekenhuisopnames nog niet echt wil dalen. Wel zien we dat de “besmettingscijfers” flink aan het dalen zijn de afgelopen 5 dagen (-30%), maar of dat nu wel iets betekent is natuurlijk weer de vraag.

We gaan het weer zien!

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren: 210 (wordt nog aangevuld)
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 206  (was 138!)
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,05 *

Tot morgen!

* Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,05 stijgen de komende weken door de achterstanden bij NICE!

Mocht u maurice.nl ook met een kleine donatie financieel willen ondersteunen klik dan hier .

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558