Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Verdere daling ernstige zieken in Israël

Verdere daling ernstige zieken in Israël - 15566
Samenvatting van het artikel

Het blijft spannend om dagelijks de situatie in het ruim gevaccineerde Israël te bekijken. Voor het vaststellen of de vaccinaties werken en in welke mate, volgen we alleen het aandeel 60+ bij de ernstig zieken. En uit de nieuwe versie van de grafiek valt op te maken dat dit aandeel inderdaad daalt.

Lees volledig artikel: Verdere daling ernstige zieken in Israël

Leestijd: < 1 minuut

Update 27 januari 2021

Het totaal aantal personen dat positief test of het totaal aantal ernstig zieken neemt in Israël, ondanks de lockdown en de grote aantallen vaccinaties, (nog) niet echt af. Maar voor het vaststellen of de vaccinaties werken en in welke mate, volgen we alleen het aandeel 60+ bij de ernstig zieken. Inmiddels heeft van de 60+ ook al meer dan 40% de tweede vaccinatie ontvangen.

In de grafiek hebben we aangegeven hoe dat aandeel ongeveer zal moeten verlopen tot eind februari als het Pfizer vaccin werkt. En omdat 20% van de Israëliërs boven de 60 zich niet laat vaccineren kan op basis van die ontwikkeling tot eind februari van de groep 60+ onder de ernstig zieken de mate van bescherming van het vaccin worden berekend. Als het Pfizer vaccin een bescherming geeft van 90%, dan zal het aandeel 60+ onder de ernstig zieken over ruim 4 weken moeten dalen naar minder dan 50%.

Uit de nieuwe versie van de grafiek valt op te maken dat het aandeel 60+ inderdaad daalt. Het percentage is nu 73,4%. Maar pas bij een waarde van onder de 70%  beschouwen we dit als significant, omdat in het verleden dit percentage schommelde tussen de 70 en 80% met een gemiddelde van 76%.

Verdere daling ernstige zieken in Israël - 15557

Morgen komt er weer een update. Wilt u een alert in uw mailbox ontvangen, geeft u zich dan op via het groene knopje rechtsboven.

U heeft zojuist gelezen: Verdere daling ernstige zieken in Israël.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Steun ons om objectieve informatie te kunnen blijven geven over cruciale ontwikkelingen rondom deze Coronacrisis. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Enorme electorale schommelingen na de verkiezingen - 69237