Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Cijfers 60+ers in Israël blijven dalen

Cijfers 60+ers in Israël blijven dalen - 15769
Samenvatting van het artikel

De effeceten van het vaccineren van de groep 60+ wordt steeds zichtbaarder. We zijn bijna bij de "magische" 70% grens.

Lees volledig artikel: Cijfers 60+ers in Israël blijven dalen

Leestijd: < 1 minuut

Update 31 januari 2021

Gisteren zijn de cijfers in Israël niet geupdate. Maar nu is het wel weer gedaan en ook vandaag is te zien dat het aandeel van de groep boven de 60 onder de ernstig zieken langzaam verder aan het dalen is.

Eerst een nieuwe grafiek die we tegengekomen zijn:

Cijfers 60+ers in Israël blijven dalen - 15764

Hieruit is op te maken dat in de eerste week van januari 78% van de nieuwe ernstig zieke patiënten  boven de 60 jaar was. Drie weken later, terwijl men vanaf 11 januari begonnen is om de groep 60+ voor de tweede keer in te enten, is dat 68%. Daarbij moet meegenomen worden dat deze verlaging van de groep 60+ amper de tweede vaccinatie als basis kan hebben. Dus moet dit effect vrijwel volledig door de eerste vaccinatie komen.

De inschatting is dat als het vaccin inderdaad een bescherming van meer dan 90% zou geven een week na de tweede vaccinatie, dat dan begin maart de instroom van ernstig zieken boven de 60+ lager is dan die van de groep onder de 60+. (Niet lang daarna zal dat weer gaan veranderen als het effect van de vaccinatie van de groep onder de 60 jaar in de cijfers terug te vinden is.)

Het totaalcijfer van alle ernstig zieken nu in het ziekenhuis is 70,2%. Verwacht mag worden dat vandaag of morgen de magische 70% grens doorbroken gaat worden.

In onze grafiek verloopt het model nu als volgt:

Cijfers 60+ers in Israël blijven dalen - 15767

U heeft zojuist gelezen: Cijfers 60+ers in Israël blijven dalen.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Steun ons om objectieve informatie te kunnen blijven geven over cruciale ontwikkelingen rondom deze Coronacrisis. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Prognose voor de uitslag van de historische TK-verkiezingen 2023 - 68496