Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Goed nieuws voor zomerevenementen en festivals

Goed nieuws voor zomerevenementen en festivals - 15845
Samenvatting van het artikel

Een uiterst interessant onderzoek in Italië uitgevoerd in mei laat zien dat er buitenshuis geen verschil in voorkomen van het virus was tussen gebieden waar het virus wel en niet erg heerste. Dat zou grote gevolgen moeten hebben voor de voorbereidingen van het plannen van evenementen, festivals e.d.

Lees volledig artikel: Goed nieuws voor zomerevenementen en festivals

Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor zomerevenementen en festivals

Een studie uitgevoerd in Italië naar het verschil in mate van aantreffen van Covid-19 in de buitenlucht, toont aan dat of je nu in een gebied bent met relatief veel nieuwe besmettingen of niet, er geen relevant verschil is tussen het aantreffen van het virus buiten.

Dit is een bevestiging van het al lang geleden vastgesteld feit, dat het besmet worden in de buitenlucht amper voorkomt. En dat de maatregelen, die we in de buitenlucht treffen om besmettingen te voorkomen in feite onnodig zijn. Alleen gedurende langere tijd op heel korte afstand face-to-face praten, terwijl in het gebied het virus nog wel heerst, kan gevaarlijk zijn.

De studie werd uitgevoerd in een gebied in Noord-Italië waar het virus sterk heeft toegeslagen. En vergeleken met een gebied in Zuid-Italië waar dat toen niet het geval was. Men vond geen relevante verschillen bij het onderzoeken van Covid-19 sporen in die beide gebieden.

Goede voorzieningen treffen

In het onderzoek geeft men wel aan, niet te weten of dit ook geldt als er heel veel mensen vlak bij elkaar zijn.

Mijn inschatting echter is (neem de voetbalwedstrijd op 11 juni in Belgrado met 24.000 toeschouwers, die alles deden wat ze normaal ook deden), dat als er op dat moment de verspreiding van het virus beperkt is (in Servië was dat 100 nieuwe gevallen per dag, vergeleken met Nederland zou dat 300 gevallen per dag zijn), drukke evenementen (strandleven, sport, festivals e.d.) in de zomer gemakkelijk kunnen plaatsvinden.

Als men maar wel goede voorzieningen treft in besloten ruimtes, (vervoer, horeca, etc.) op het vlak van ventilatie. En ook die horeca zoveel mogelijk in de buitenlucht doet en werkt met open tenten.

(Ook in mijn kritiek op het optreden van Prof. Albers laat ik zien dat die wedstrijd in Belgrado zelf niet voor extra besmettingen heeft geleid toen.)

Juist omdat die evenementen voor de zomer ruimschoots vooraf dienen te worden voorbereid, zou dat nu dus al in grote mate dienen te gebeuren om te zorgen dat we niet nogmaals veel kansen tijdens de zomer missen.

U heeft zojuist gelezen: Goed nieuws voor zomerevenementen en festivals.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Steun ons om u en anderen de meest actuele studies te presenteren en daarmee te zorgen dat besluitvorming is gebaseerd op feiten en niet op angst.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963