Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd

Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd - 16972
Samenvatting van het artikel

Terwijl we in Nederland gevangenen blijven van het model van het RIVM, zien we zeer hoopgevende ontwikkelingen elders in de wereld. Is het eind van deze echt crisis in zicht?

Lees volledig artikel: Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd

Leestijd: 3 minuten

Dicht bij de eindstreep?

Van verschillende kanten komen er nu geluiden, dat het erop lijkt dat Covid-19 wereldwijd aan het “terugtrekken” is. En dat is goed, maar ook interessant nieuws. Juist omdat ik nog steeds denk dat de meeste epidemiologen en virologen niet goed begrijpen hoe dit virus zich verspreidt.

Ze denken teveel dat met de maatregelen die zij voorstellen (lockdowns in allerlei varianten) het virus wel kan worden gecontroleerd. De volgende waarnemingen zijn daarom zowel fascinerend als leerzaam.

Ik kwam deze twee kaarten tegen bij Derrick VanGennep (een wetenschapper opgeleid op Harvard). Op een prachtige manier zie je de opvallende ontwikkelingen van besmettingen en ziekenhuisopnames in de VS.

Eerst de ontwikkeling van het aantal besmettingen:

Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd - 16973

Dit zijn de positieve testuitslagen per staat in de VS. In alle staten zien we de laatste tijd een vergelijkbare trend.

En hetzelfde beeld geeft ook de ontwikkelingen van ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen (maar dan met enige vertraging). Kijk maar naar de ziekenhuisopnames.

Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd - 16976

Immuniteit

Besef dat de maatregelen per staat in de VS nogal verschillen. In Florida is een republikeinse gouverneur, die veel minder maatregelen heeft afgekondigd dan in Californië. Ook zijn er grote verschillen in aanpak tussen Noord- en Zuid-Dakota (ND en SD) en toch lijken de patronen sterk op elkaar.

Deze cijfers zijn niet het gevolg van vaccinatie, want zover is de VS nog niet. Maar het zijn andere ontwikkelingen rondom de verspreiding van het virus. Zoals wellicht de onmerkbare toename van de mate van immuniteit van de bevolking, die blijkbaar een rol spelen.

En als je dit bovenstaande goed tot je laat doordringen, besef je nog meer hoezeer de modellen van het RIVM waar we in Nederland in gevangen zitten, een schijnwerkelijkheid betreffen. Wat je erin stopt, krijg je er ook uit (input: avondklok geeft 10% reductie. output: avondklok geeft 10% reductie).

Dit bovenstaande sluit ook goed aan bij twee belangrijke nieuwsfeiten van de afgelopen week.

De Europese regionale directeur van de WHO, de Belg Hans Henri Kluge, trekt ook positieve conclusies uit de dalingen die men vrijwel overal waarneemt.  “De Corona-pandemie zal in enkele maanden over zijn” verwacht hij.  

Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd - 16978

Het lijkt ook op de puzzel die men blijkbaar in India heeft. Daar is het virus ook snel aan het verdwijnen. Dat begon al na het eind van de moesson-periode in oktober. Dit is een artikel erover. 

Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd - 16980

India

Over India had ik op 20 mei al dit gezegd in het blog waar ik het patroon van de verspreiding van het virus vergeleek met de seizoenspatronen wereldwijd van griep.

Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd - 16981

En in India is het daarna precies zo gegaan als ik in mei had aangegeven. Het sterke hoogtepunt tijdens de moesson en daarna weer een snelle daling.

Besef dat op veel plekken in de wereld (en ook door de WHO) lang is volgehouden dat er geen seizoenseffecten zijn bij Covid-19. Daarom werden we in mei nog gewaarschuwd voor een tweede golf tijdens de zomer. En werden we beperkt in de zaken die we buiten en op het strand wilden doen. En nu lijkt het alsof alleen  de vaccinatie ons kan redden van een permanente lockdown.

Besef goed wat u hier ziet

Als u al het bovenstaande tot u wilt laten doordringen, dan wordt het nog meer tijd om ons niet langer te laten dicteren door de modellen van het RIVM en de interpretaties ervan door de leden van het OMT. De nevenschade wordt steeds groter en het wordt steeds duidelijker dat die modellen het behoorlijk verkeerd hebben. Later vandaag kom ik met een blog over de problemen met het model mbt de verspreiding van de Britse variant in Nederland met de titel “balletje, balletje met de Britse variant”.  Dat geeft een onthutsend beeld over de wijze van opereren van het RIVM ten aanzien van de verwachting van de mate van verspreiding van die variant in Nederland.

U heeft zojuist gelezen: Zeer hoopvolle Covid ontwikkelingen wereldwijd.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Help ons om belangrijke trends wereldwijd te verspreiden als tegenwicht van het model van het RIVM, waar we in gevangen zitten. Schenk af en toe een (kleine) donatie. Klik hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
“Ze kunnen niet eens de pandemie voorspellen, die ze zelf hebben veroorzaakt” - 71056
Blind voor mens en recht in het kwadraat - 71024
Hoe de begrippen links en rechts de kabinetsformatie bemoeilijken - 70963