Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 10 maart 2021

Dagcijfers 10 maart 2021 - 17579
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende maanden. Vandaag de cijfers voor 10 maart 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 10 maart 2021

Leestijd: 2 minuten

Dalen en sterk stijgen

Iedereen springt inmiddels bovenop de cijfers van Van Dissel, waarvan iedereen ziet dat ze dalen of onbestaanbaar zijn, terwijl Rutte in de Tweede Kamer verdedigt dat versoepelingen echt niet kunnen: Nu geen enkele ruimte om avondklok te schrappen, de cijfers gaan heel binnenkort sterk stijgen volgens het model van Van Dissel. Die angst is ongetwijfeld weer aangewakkerd door de grafieken die Van Dissel liet zien bij zijn presentatie op 6 maart in het Catshuis. Dit is één van de grafieken:

Dagcijfers 10 maart 2021 - 17584

Uniek

Volgens deze grafiek zal zelfs bij het handhaven van de huidige maatregelen het aantal IC opnames verdrievoudigen binnen een maand (groene lijn) en mogelijk zelfs vertienvoudigen (groene vlak). Dat zou een nationale ramp van ongekende omvang zijn en we zouden daarmee ook nog eens uniek in de wereld zijn. Het model zal toch wel voor tenminste 10% kloppen horen we Rutte denken…. Volgens deze grafiek zouden we vandaag al op tenminste 60 IC opnames zitten en het waren er nog maar 33, minder dan vorige week. Er klopt iets niet Hugo….

Wij houden het bij de cijfers die we wel kunnen zien en begrijpen. Nadat we gisteren de gebruikelijke stijging op maandag zagen, vandaag weer normale cijfers voor de dinsdag. Het gaat langzaam zolang we nog geen voorjaar hebben:

Dagcijfers 10 maart 2021 - 17586

De grafiek met de R-waarden gaat nog steeds recht naar rechts, in afwachting van het voorjaar. En ja, het effect van de vaccinatie zal zeker een keer zichtbaar worden, maar met een vaccinatiegraad van 6% kan het effect ook niet groter zijn dan een daling van 6% in de R-waarde. Daar zien we nu nog niets van.

Dagcijfers 10 maart 2021 - 17590

De GGD cijfers van maandag laten (wederom) een forse stijging zien van het aantal uitgevoerde testen. Het was een stijging van 13% t.o.v. vorige week maandag. Het aantal positief getesten is echter vrijwel gelijk aan die van vorige week maandag. Het aantal positief getesten is 6,9% (de laagste waarde sinds half september). Vorige week was het 7,9%.

Het totaalplaatje laat goed zien hoe het aantal uitgevoerde testen stijgt (de groene lijn), maar het aantal positieve testen gelijk blijft. (De gele lijn). De dip in de gele lijn half februari lag aan het winterweer waar minder mensen naar de GGD gingen om zich te laten testen.

Dagcijfers 10 maart 2021 - 17597

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 169 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 223 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,98 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de schatting weer van het aantal besmettelijke personen, af te lezen op de rechter schaal. Dit zou een voorspelling moeten zijn voor het aantal patiënten dat door corona wordt opgenomen in het ziekenhuis.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test). 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029