Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 22 maart

Dagcijfers 22 maart - 17964
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 22 maart 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 22 maart

Leestijd: 2 minuten

Cijfers blijven stabiel

Daar waar we gisteren een lichte daling van de R konden berekenen op basis van de cijfers van NICE, zien we vandaag dat waar we al rekening hadden gehouden inderdaad is gebeurd: de cijfers zijn flink bijgeplust en de R is weer terug gekomen op de waarde waarop hij al bijna 2 weken staat: 1,05. Ook de PCR waarden en de Belgische opname cijfers laten precies hetzelfde beeld zien: een stabilisatie van het reproductiegetal en dus nog steeds een langzame toename van het aantal ziekenhuisopnames, zolang het weer ons niet verder helpt. Dit is dus de grafiek voor vandaag:

Dagcijfers 22 maart - 17966

 

En ook de R-waarde laat dus het beeld zien van een pas op de plaats:

Dagcijfers 22 maart - 17965

Het aantal uitgevoerde testen is afgelopen zaterdag weer 6% gestegen. Dit keer nam het aantal positief getesten met 14% toe. Nu zijn zaterdag (en zondag) wat atypische dagen. Belangrijk is wat uit de GGD straten op maandag uitkomt. (Dat weten we woensdagmiddag). Belangrijk is te beseffen dat de R-waarde die u nu dagelijks weer hoort van ministers berekend is op basis van het aantal positief getesten en niet op basis van de ziekenhuisopnames.

Dagcijfers 22 maart - 17973

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 196 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 167 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 1,05 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de schatting weer van het aantal besmettelijke personen, af te lezen op de rechter schaal. Dit zou een voorspelling moeten zijn voor het aantal patiënten dat door corona wordt opgenomen in het ziekenhuis. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019