Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 19 april 2021

Dagcijfers 18 april 2021 - 19056
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 19 april 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 19 april 2021

Leestijd: 2 minuten

Een echte maandag

Vandaag was weer een echte maandag met veel bijplussen. Van de enthousiaste daling die we gisteren zagen, is een stukje afgesnoept, maar dat mag ook, zolang het weer ons nog steeds niet helpt. Vandaag is de luchtvochtigheid eindelijk iets opgelopen, dus daarvan hopen we over ruim een week de effecten te kunnen gaan zien.

De stijging in de PCR cijfers lijkt vandaag iets tot rust gekomen te zijn, maar dat is doorgaans het geval bij het RIVM op maandag. Wat dat betekent gaan we mogelijk de komende dagen weer zien.

Dit is dan weer de grafiek voor vandaag:

Dagcijfers 19 april 2021 - 19055

In de grafiek voor de R-waarde is net te zien dat er een begin is gemaakt met de stijging van de luchtvochtigheid, hopelijk de start over een dag of 10 van een forsere daling dan wat we tot nu toe zien (hoewel de lange termijns weersverwachting ook niet zo gunstig is):

Dagcijfers 19 april 2021 - 19054

Bij de GGD-teststraten weer het opvallende cijfer dat afgelopen zaterdag vrijwel net zoveel mensen gekomen zijn om zich te laten testen als de zaterdag ervoor (58000). Maar dit keer zien we het percentage positieven lager zijn dan de week ervoor (10,9% tegen 11,9%).

Het patroon ziet er nu als volgt uit.  Het aantal positieven uitslagen is gemiddeld hoger dan de week ervoor, maar het aantal geteste personen blijft vrijwel gelijk.

Dagcijfers 19 april 2021 - 19062

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 220 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 176 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,96 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de voorspelling weer van het aantal ziekenhuisopnames op basis van de PCR test. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

U heeft zojuist gelezen: Dagcijfers 19 april 2021.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665