Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 21 mei

Dagcijfers 20 mei - 20237
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 21 mei 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 21 mei

Leestijd: 2 minuten

Geen nieuws is goed nieuws

Zoals gisteren al voorspeld dalen de cijfers ook vandaag weer, geen nieuws dus. Het enige spannende is nog wat onze overheid gaat doen met alle informatie die er deze dagen op hen afkomt. Dalende cijfers, sneller dan door OMT voorspeld. Aerosolen die volgens de wetenschap en inmiddels de WHO een veel grotere rol spelen dan het RIVM nu nog zegt. De kennelijke zinloosheid van maatregelen zoals wereldwijd is vastgesteld. Mondkapjes die meer op straat en in de goot liggen dan dat ze gedragen worden. Quarantaine van COVID-19 verdachte personen, terwijl de PCR test steeds meer aan gezag verliest.

Wij houden de cijfers in de gaten en dat gaat steeds meer met de vingers in de neus. Dalende cijfers, nog steeds vrijwel het GT model volgend:

Dagcijfers 21 mei - 20239

Ook de grafiek van de R-waarde is nog steeds dezelfde. De R is wel ietsje gestegen: 0,89, terwijl de R die de overheid zelfs lager is: 0,86 (berekend voor 5 mei).

Dagcijfers 21 mei - 20238

De cijfers van de GGD-teststraten volgen nu het inmiddels bekende patroon. Afgelopen woensdag 15% minder mensen komen testen dan de week ervoor en 24% minder positief getest. De reproductiefactor op basis van positief getesten zit nu al een tijdje onder de 0,9. Terwijl bij een dalende beweging het aandeel onterecht positief getesten sterk oploopt. Uit Madrid weten we dat dit percentage ruim boven de 50% al moet liggen.

Wat de onderstaande grafiek nu ook laat zien is dat de (beperkte) versoepelingen van 28 april geen negatief effect heeft gehad op de ontwikkeling van de cijfers, hoe hysterisch Marion Koopmans ook reageerde op de dag dat er rijen bij Ikea en de Primark stonden.

En laat u niet in de luren leggen om te denken dat de daling van het aantal positief getesten echt met name door het vaccineren komt. Onder de positief getesten was de leeftijdsgroep waar inmiddels een groot deel van is gevaccineerd altijd beperkt vertegenwoordigd.

Dagcijfers 21 mei - 20245

En de dagcijfers zijn:

  • Aantal ziekenhuisopnames gisteren 133 *
  • Aantal ziekenhuisopnames eergisteren: 120 *
  • Actuele geschatte R-waarde: 0,89 **

We gaan het weer zien! Tot morgen!

Toelichting

In de grafiek met ziekenhuisopnames, geeft de blauwe lijn gemerkt “I-PCR” de voorspelling weer van het aantal ziekenhuisopnames op basis van de PCR test. Zie ook ons blog hierover.

* Gecorrigeerde waarden. Ongecorrigeerde waarden op stichting-nice.nl
** Let op: deze R dag-waarde kan dus nog 0,01 wijzigen de komende tijd, als gevolg van het bijplussen (toevoegen door NICE van nog niet ingevoerde patiënten met een positieve PCR-test).

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.