Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 27 mei 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 26 mei 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 27 mei 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 27 mei 2021

Pinksteren

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

Bij de teststraten zagen we in het Pinksterweekend minder mensen die zich lieten testen, dan als het een normale zaterdag, zondag of maandag zou geweest zijn. Vooral de maandag was atypisch. Daarom werd het spannend wat de normale “dinsdag” zou gaan doen.

Nou, die resultaten zijn duidelijk. Het aantal personen dat zich liet testen was ongeveer hetzelfde als vorige week dinsdag (ongeveer 36000). Maar doordat het percentage positief getesten 8,6% was en vorige week 11,6% is het verschil ruim 1200 minder. Dat is 28% minder dan vorige week dinsdag.

Dus het beeld blijft hetzelfde als de laatste tijd, zoals de grafiek ook laat zien.

Covid Dagcijfers 27 mei 2021 - 20470

Gezien het cijfer van vorige week woensdag bij de GGD verwachten we morgen wederom een forse daling met de week ervoor. Die mate van daling zal minder worden als we bij vrijdag/zaterdag komen. Omdat we dan het indirecte effect krijgen van de lagere cijfers Pinksterweekend-cijfer.

Morgen komt weer een uitgebreidere rapportage.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 27 mei 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019