Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Binnenste buiten naar het EK kijken

Binnenste buiten naar het EK kijken - 20660
Samenvatting van het artikel

Het besluit om geen grote videoschermen buiten toe te laten om naar de EK-voetbalwedstrijden te kijken, laat weer zien hoe weinig men in de afgelopen 15 maanden heeft geleerd van de wetenschappelijke bevindingen en ervaringen in het buitenland.

Lees volledig artikel: Binnenste buiten naar het EK kijken

Leestijd: 2 minuten

Geen videoschermen buiten!?

De onwil van het OMT en de regering om t.a.v. de verspreiding van Covid-19 van het verleden en/of van gebeurtenissen uit het buitenland te leren, is ronduit stuitend. Het besluit om vooralsnog het gezamenlijk kijken in de buitenlucht op videoschermen van het aanstaande EK te verbieden, is daar weer een schoolvoorbeeld van.

We kennen inmiddels veel voorbeelden van manifestaties in de buitenlucht, die niet geleid hebben tot een duidelijke stijging van het aantal positief getesten of ziekenhuisopnames. Zeker als het aantal mensen dat anderen nog zou kunnen besmetten laag is (en dat is nu in Nederland het geval) is het risico van een echte stijging van het aantal infecties klein en het risico op een stijging van het aantal ziekenhuisopnames nog kleiner.

Herinneren we ons nog de ophef over Hemelvaartsdag vorig jaar (21 mei 2020)? Ik schreef daar kort erna dit artikel over.  Mensen gingen massaal naar buiten en op televisie werd daar hysterisch over gedaan. Opperburgemeester Bruls kwam zeggen dat het op deze manier toch wel een zomer zou worden met harde maatregelen (en ik gooide een schoen naar de televisie).

Alle maatregelen vervielen

Op 7 maart jl. vervielen in Texas alle maatregelen. Ik herhaal: ALLE maatregelen. Toen was de situatie in Texas kwa besmettingen, ziekenhuisbezetting en vaccinatie beduidend slechter dan in Nederland nu. Drie maanden later is de situatie in Texas een stuk gunstiger dan op 7 maart, ondanks alle onheil die was aangekondigd door mensen die, als ze Nederlanders waren geweest, in het OMT hadden gezeten.

Op 5 april was er een honkbalwedstrijd in Dallas-Ft-Worth, waar 38.000 mensen aanwezig waren. En ook bij de beelden van die wedstrijd hoorde ik mensen op televisie hun afschuw uiten en voorspellen dat het daar fors mis zou gaan. Maar niets van dat alles…..

Ik kan nog met legio andere voorbeelden komen, maar het lijkt geen zin te hebben. Nog steeds lijken de bestuurders gehypnotiseerd te zijn door de hypnotiseurs van het RIVM en OMT.

Miskennen alternatief gedrag

Bij de maatregelen die ze nemen, miskennen ze ook iets heel belangrijks. Welk alternatief gedrag zullen de mensen gaan vertonen, die anders in de buitenlucht met elkaar naar die schermen zouden gaan kijken? Je hoeft echt heel weinig fantasie te hebben om je te realiseren dat nogal wat van die voetbalenthousiasten ergens in een woonkamer met elkaar voor de televisie gaan zitten. Ik denk niet dat ze zich dan veel aantrekken van het maximaal aantal personen van 4 dat nu als dringend advies geldt.

Je hebt niet eens de achterkant van een sigarendoosje nodig om te kunnen berekenen dat het verbieden van het kijken naar wedstrijden in de buitenlucht op grote schermen tot een verhoging van het risico van besmettingen zal leiden.

Gelukkig neemt het aantal mensen dat anderen kunnen besmetten fors af. Ik schat dit aantal nu op 1 op 750. Plus dat het mooie weer ook binnenshuis voor meer open ramen/deuren zullen zorgen dan als het nu winter zou zijn. Dus ook thuis zal het virus tijdens de EK-wedstrijden in Nederland weinig scoren.

Maar de onwil van regering en OMT om de ruimte te geven om in de buitenlucht gezamenlijk wel naar een EK-wedstrijd te gaan kijken, is wederom het bewijs van hoe weinig actuele wetenschappelijke kennis en logisch kunnen redeneren is doorgedrongen bij degenen die ons besturen en ons bestuur van advies dienen.

U heeft zojuist gelezen: Binnenste buiten naar het EK kijken.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Ook dit artikel laat weer zien hoe ons werk nog steeds nodig is. Steun ons af en toe met een (kleine) donatie.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665