Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 10 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 10 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 10 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 10 juni 2021

Tussenrapportage

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

Aan de ene kant blijken de GGD-cijfers, die gisteren bekend werden gemaakt (van maandag) inderdaad nogal afwijkend te zijn van het normale patroon. Er lijken nogal weinig mensen zich te hebben laten testen voor een maandag. (Zelfs minder dan de zondag of zaterdag ervoor).

Aan de andere kant hebben de GGD-cijfers van dinsdag wel laten zien dat de trend nog steeds fors dalend is. Er hebben zich 8000 meer mensen laten testen dan maandag (wat betekent dat er toch iets bijzonders is geweest met die maandag). Maar vergeleken met vorige week dinsdag zijn de cijfers weer spectaculair:

  • 10% minder mensen die zich hebben laten testen
  • 41% minder mensen die positief getest zijn!
  • 5,0% positief, terwijl dat een week geleden 7,6 was.

Als het op deze manier doorgaat zullen we bij de GGD op zaterdag of zondag wel eens onder de 1000 kunnen gaan dalen.

Dit is de totale grafiek, die het patroon van de laatste weken volgt.

Covid Dagcijfers 10 juni 2021 - 20877

Als met deze ontwikkeling van cijfers de overheid het verbod handhaaft om zondag op grote videoschermen buiten naar de EK-wedstrijd te kijken dan is dat een ultiem bewijs van incompetentie.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 10 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019