Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 13 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 13 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 13 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 13 juni 2021

Beperkte vorm

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

De cijfers van vrijdag van de GGD laten een daling zien van 36% van het aantal positieve testen t.o.v. de week ervoor. Bijna 20% minder mensen die zich hebben laten testen en het percentage positieven is nu 5,6% en was de week ervoor 7,4%.  Omdat de ziekenhuisopnames ook duidelijk blijven dalen ziet de grafiek er qua trend  hetzelfde uit als de afgelopen tijd.

Omdat zaterdag en zondag altijd minder mensen zich laten testen is de kans groot dat zowel zaterdag als zondag bij de GGD minder dan 1000 positieve testen zullen worden vastgesteld. Dat was het laatst het geval op 9 september 2020.

Covid Dagcijfers 13 juni 2021 - 20945

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 13 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.