Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 14 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 13 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 14 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 14 juni 2021

Tussenrapportage

Dit is een rapportage van de dagcijfers in beperkte vorm. Op dinsdag en vrijdag is er de uitgebreidere rapportage zoals u gewend bent.

Gisteren hadden we al voorspeld dat de dagcijfers van de GGD van zaterdag onder de 1000 zou komen. En dat is gebeurd, evenals de cijfers van het RIVM van vandaag. Met 856 positief getesten bij de GGD afgelopen zaterdag is er een daling geweest van 40%! Aantal dat zich liet testen was met 23% gedaald. Voor morgen (dus de zondag van de GGD-teststraat) zullen de cijfers vrijwel identiek zijn als vandaag.

Uit de grafiek is goed op te maken dat alle cijfers fors aan het dalen zijn en de kans wordt groot dat over één week de cijfers naar onder de 600 zijn gedaald. Juist door die forse dalingen van de cijfers maakt het vervroegen van de versoepelingen van 30 juni naar 25 juni (zoals de regering blijkbaar wil) eigenlijk lachwekkend.

Er is geen enkele reden om nu nog eens 11 dagen te wachten tot die versoepelingen. (Besef dat de huidige lage ziekenhuiscijfers betrekking hebben op besmettingen van 11 dagen geleden en dat op die manier geredeneerd alle cijfers tot over 10 dagen eigenlijk al nu vast liggen.)

Covid Dagcijfers 14 juni 2021 - 20965

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 14 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.