Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 22 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 22 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 22 juni 2021

Bevestiging sneltest

De dagcijfers van de GGD van zaterdag zijn inmiddels geupdate. Die van zondag zijn nu ook binnen. Op beide dagen zijn ongeveer 13000 mensen getest en de gemiddelde uitslag was 570. Zondag daalde het positieve percentage naar 3,8%. Gemiddelde daling is 31%. 

Omdat in de weekrapportage van het OMT gemeld is dat circa een derde deel van de mensen die zich laat testen een bevestiging zochten van hun sneltest, betekent dat het feitelijke percentage nog beduidend lager dan die 3,8%. Weer los zelfs van de “false positives”.

Ook de ziekenhuiscijfers blijven duidelijk dalen, zodat de trend nog steeds hetzelfde is. Nederland zou nu eigenlijk al een groene kleur horen te hebben.

Covid Dagcijfers 22 juni 2021 - 21172

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 22 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558