Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 29 juni 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 17 juni 2021. Op dinsdag en vrijdag een uitgebreidere rapportage, vandaag een beknopte.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 29 juni 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 29 juni 2021

Daling

Afgelopen zondag liet wederom een kleine daling van het aantal personen dat zich liet testen zien bij de GGD t.o.v. de vorige week zondag. Nog maar 12500 mensen kwamen. 3,4% was positief en dat zijn er ruim 400. T.o.v. de week ervoor is het nog maar een daling van 15%. Dat was wat we de afgelopen dagen al verwacht hadden.

Het dalingspercentage gaat afnemen, doordat we steeds dichter bij nul komen en een steeds groter deel van de positief getesten bestaan uit “false positives” of mensen die al via sneltesten een positieve uitslag hebben.

Maar ongetwijfeld zal in de komende dagen, die afvlakking worden gebruikt om te zeggen dat de situatie zich ongunstig ontwikkeld.

De ziekenhuiscijfers blijven fors dalen, maar gaan ongetwijfeld dicht bij nul ook afvlakken.

Dit is het complete plaatje van dit moment.

Covid Dagcijfers 29 juni 2021 - 21271

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 29 juni 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De eindafrekening - 88558