Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Peter R. de Vries

Peter R. de Vries - 21414
Samenvatting van het artikel

Mede omdat ik ook persoonlijk een goede band met Peter R. de Vries had, hieronder mijn gevoelens over wat er gisteren gebeurd is.

Lees volledig artikel: Peter R. de Vries

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 2005 gebruik ik deze website om vast te leggen wat mij interesseerde, wat me beroerde of wat ik gevonden had. Sinds maart 2020 is de site vrijwel geheel aan de Coronacrisis gewijd. Maar mede gezien mijn persoonlijke verhouding met Peter R. de Vries wil ik daar op deze plek nu aandacht aan schenken.

Net zoals vrijwel iedereen in Nederland ben ik zeer geschokt over wat er gisteravond met Peter is gebeurd. In de afgelopen 20 á 25  jaar hebben we persoonlijk een goede band opgebouwd en elkaar achter de schermen ook regelmatig ontmoet en overleg gehad. Ik heb grote bewondering voor de wijze waarop hij zich inzette voor mensen die terecht waren gekomen in de wieken van de justitiële molens. Hij heeft daarbij letterlijk levens gered.

Maar ook bleef hij, buiten de zichtbaarheid van de media, mensen steunen, waarvoor hij vaak de laatste hoop was. En niet zelden zorgde hij er dan voor, in de groter onzekerheid waarin die mensen verkeerden, dat er oplossingen kwamen.

Hij deed dat met een grote volhardendheid en persoonlijke moed.

Dat we ten aanzien van één zaak fors van mening verschilden, zorgde er niet voor dat onze onderlinge persoonlijke verhoudingen verslechterden. We bleven regelmatig informatie uitwisselen en hielden een persoonlijke band. Ook kort geleden hadden we nog contact.

Ik hoop intens dat hij het overleeft en uiteindelijk de draad weer kan oppakken.  Zo een belangrijke, onafhankelijke tegenkracht, die niet bang is voor zijn eigen positie, en voor zijn mening uitkomt, wat anderen er ook van mogen vinden, blijven we als samenleving hard nodig hebben.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.