Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 24 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 24 juli 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 24 juli 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 24 juli 2021

Bij de GGD zien we donderdag een verdere daling van de cijfers. Ten opzichte van de donderdag een week ervoor is het weer een halvering.

Covid Dagcijfers 24 juli 2021 - 21971

Omdat de vrijdag doorgaans minder mensen komen dan op donderdag en zaterdag en zondag fors minder, kan je verwachten dat bij deze doorzettende trend de cijfers bij de GGD zaterdag en zondag in de buurt komen van de 4000. Naar leeftijd zien we ook geen stijgingen meer (en bij de meeste ook dalingen). Nu kan dat deels samenhangen met de vakantieperiode, maar de trend is duidelijk naar beneden.

De ziekenhuiscijfers van het weekend zijn minder betrouwbaar. Op maandag en dinsdag komt er dan een inhaalslag. Gezien de ontwikkeling van de GGD-cijfers zou de omslag van de ziekenhuiscijfers dan in ieder geval vanaf woensdag a.s. zichtbaar moeten zijn. Eerst door een duidelijke daling van de opnames en daarna door een daling van de bezetting.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 24 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126