Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 29 juli 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 29 juli 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 29 juli 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 29 juli 2021

De GGD-cijfers van dinsdag laten wederom een stabiele daling zien t.o.v. de week ervoor. Dit is nu 7 dagen al tussen de 40% en 50% t.o.v. de week ervoor.

Covid Dagcijfers 29 juli 2021 - 22064

De RIVM cijfers die men dagelijks hoort zijn grilliger doordat de GGD-cijfers door computerproblemen of administratieve problemen sommige dagen deels nog niet meegeteld worden en de volgende dag er extra bijkomen. Dat was o.a. gisteren en vandaag het geval. Maar de GGD cijfers geven het verloop per dag veel zuiverder weer. Zeker als dat vergeleken wordt met de week ervoor.

Deze grafiek (met een logaritmische schaal) laat zien per leeftijdsgroep hoe het 7-daags voortschrijdend gemiddeld verloopt. En dan is goed te zien dat in alle leeftijdsgroepen er een daling te zien is, behalve bij de groep boven de 80 jaar. In absolute cijfers zijn die laatste twee groepen wel heel klein (maar leveren relatief gezien de meeste ziekenhuisopnames op).

Covid Dagcijfers 29 juli 2021 - 22065

De opnamecijfers van de ziekenhuizen naar leeftijd beginnen nu duidelijk te stabliseren (en in sommige leeftijdsklassen al weer te dalen). Dat is goed in deze grafiek terug te zien.

Covid Dagcijfers 29 juli 2021 - 22066

Als deze cijfers nu echt gaan dalen dan ijlt de bezetting wat na. (Want de uitstroom van het ziekenhuis van vandaag wordt bepaald door de instroom van 1 à 2 weken geleden). We zullen zien op welke dag het maximum in de komende tijd wordt gehaald.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 29 juli 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019