Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 2 augustus 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 2 augustus 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 2 augustus 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 2 augustus 2021

De GGD cijfers vertoonden zaterdag de verwachte cijfers. De 2198 positieve testen is 41% lager dan de zaterdag ervoor.

Covid Dagcijfers 2 augustus 2021 - 22221

Als zondag de cijfers weer 40% dalen dan wordt het cijfer 200. Bij het RIVM zijn de achterstanden van gisteren nog niet ingehaald. Die kunnen dus toch nog morgen opduiken.

De ziekenhuisopnames zijn nu afgevlakt. Ergens de komende week zullen we ook zien dat de bezetting gaat dalen. (Die ijlt altijd was na door de ligtijd).

Hier onder weer een keer de grafiek, zoals we die tot een maand geleden lieten zien. Dan is goed te zien hoe de ziekenhuisopnames (de blauwe lijn) een heel ander verloop nu heeft als voorheen.

Deels komt dat doordat de grote stijging van de gele lijn begin juli vooral kwam door de groep onder de 30 jaar. Deels komt het doordat de relatie ziekenhuisopnames en positieve testen bij groepen met veel gevaccineerden anders is dan toen die groepen nog niet gevaccineerd waren.

Covid Dagcijfers 2 augustus 2021 - 22222

Morgen komen weer de RIVM weekcijfers uit. Dat zal een verdere bevestiging zijn van het door ons dagelijks geconstateerde patroon. Met de dominante Delta variant is de reproductiefactor in Nederland op basis van positieve testen lager dan 0,75.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 2 augustus 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.