Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 11 augustus 2021

Covid Dagcijfers 26 mei 2021 - 20420
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd. Vandaag de cijfers voor 11 augustus 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 11 augustus 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 11 augustus 2021

Hoewel de RIVM cijfers zelf weer onderhevig waren aan een storing, laten de GGD cijfers van afgelopen maandag goed zien wat de trend is. T.o.v. een week ervoor neemt het aantal positief getesten minder snel af. Ergens de komende dagen zal het RIVM weer circa 450 positieve testen gaan “inhalen”.

(Een opmerking over de eerste kolom. Die cijfers zijn per gisteren vanaf 1 juli geschoond van de mensen die zich hadden laten testen voor buitenlandse reizen bij de GGD. Die cijfers zaten er gewoon tussen. De eerste kolom is dus fors lager, en de tweede kolom iets lager. Daardoor is het percentage positief hoger dan aanvankelijk er stond).

Covid Dagcijfers 11 augustus 2021 - 22474

Het zou me niets verbazen als ergens in de komende week de dalingeb tot stilstand komen (vermoedelijk rond de 2000). De sleutelvraag is wanneer ze weer gaan stijgen. Want de kans dat het gaat gebeuren acht ik nel groot, met alle gevolgen van dien. En ik ben bang dat dit weer allerlei gevolgen zal hebben voor de maatregelen e.v.

De ziekenhuisopnames blijven geleidelijk dalen. Vandaag is dit ook gebeurd met de ziekenhuisbezetting. (Iets dat vaker op woensdag wordt gezien doordat er vlak na het weekend meer patiënten worden ontslagen).

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 11 augustus 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.