Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Verspreiding van fake news over overdoses Ivermectine

Verspreiding van fake news over overdoses Ivermectine - 23214
Samenvatting van het artikel

Een interessant overzicht van hoe men in de VS het onzinbericht over ziekenhuizen in Oklahoma die overspoeld werden door patiënten met een overdosis aan Ivermectine.

Lees volledig artikel: Verspreiding van fake news over overdoses Ivermectine

You are using a non-registered url. Please re-register your copy of TNC FlipBook - PDF viewer for WordPress. Click Here to go to registration page.

Leestijd: < 1 minuut

Dit is een overzicht van Drew Holden (@DrewHolden360). Hij heeft uitgebreid gedocumenteerd wat er gebeurde nadat Rolling Stone een onzinbericht plaatste over uitpuilende ziekenhuizen in Oklahoma door Ivermectine overdoses.

Nauwelijks overdoses Ivermectine

Het eerste gedeelte van dit artikel gaat over de echte cijfers van het aantal meldingen van Ivermectine vergiftigingen in de VS. Tot en met juli waren dat ruim 1100 dit jaar geweest (gemiddeld 3 per staat per maand). En in augustus werden er vanuit verschillende staten stijgingen gemeld naar 10 (!) of zo telefoontjes. Daarbij werd door diverse staten beschreven dat dit niet had geleid tot enige ziekenhuisopnames.

Toch verschenen er in Amerika een groot aantal artikelen over de stijging van meldingen van Ivermectine vergiftigingen. In absolute zin gebeurde dat inderdaad. Maar in absolute zin betrof het hele kleine aantallen. Terwijl de aandacht voor Ivermectine in de VS in de laatste maand wel sterk toenam.

Met als “hoogtepunt” het artikel in Rolling Stone, dat geen enkele echte grond had. Behalve dan dat een dokter dat een nieuwsstation in Oklahoma had verteld: “de eerste hulpposten in ziekenhuizen in Oklahoma werden overspoeld met patiënten die een overdosis aan Ivermectine hadden genomen, waardoor andere patiënten niet aan de beurt kwamen”.

Kijk hier voor hoe dit in Nederland is opgevolgd.

U heeft zojuist gelezen: Verspreiding van fake news over overdoses Ivermectine.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665