Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 12 september 2021

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 12 september 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 12 september 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 12 september 2021

De GGD cijfers van afgelopen vrijdag zijn in lijn met die van de laatste week. 8% meer testen zijn er uitgevoerd dan de vrijdag ervoor en 7% minder positieve testen.

Covid Dagcijfers 12 september 2021 - 23356

Als de Grand Prix in Zandvoort tot duidelijke verhogingen van infecties zou moeten leiden, zou daar nu al een begin van te zien moeten zijn in de GGD dagcijfers. Er zijn nog twee dagen nodig om het beeld zeker te hebben. Er is nog twee dagen nodig om  definitieve conclusies te trekken over dat weekend.

De ziekenhuisopnames blijven gestaag licht afnemen. Het overzicht van die opnames naar leeftijd laat een bijzonder patroon zien:

Covid Dagcijfers 12 september 2021 - 23357

De cijfers

Het gemiddelde neemt vanaf de top rond eind juli beetje bij beetje af. De cijfers per leeftijdsgroep vertoont een grillig patroon, maar wel met iets bijzonder als gekeken wordt naar de laatste paar dagen. Dat is dus een voortschrijdend gemiddelde (dus het gemiddelde over 7 dagen).

De cijfers liggen per leeftijdsgroep tussen 5 en 10 per dag. Maar als je per leeftijdsklasse kijkt dan is goed te zien dat de lijn voor de jongsten (onder de 30, 30-39 en 40-49) onderaan staan (rond de 5 per dag). En dat de oudere leeftijdsgroepen daar boven liggen, 50 tot 59 jaar (6 per dag), 60-69 jaar (8 per dag), 70-79 jaar (9 per dag) en 80+ (10 per dag).

Als de totale cijfers dinsdag gepubliceerd worden in het weekrapport van het RIVM, en ze kunnen wat dieper worden geanalyseerd, in relatie met de vaccinatiestatus, komen we daar woensdagochtend uitgebreid op terug.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 12 september 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126