Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 24 september

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 24 september 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 24 september

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De patronen van de laatste week zetten zich bij de GGD-teststraten en de ziekenhuisopnames door. De GGD-cijfers van woensdag waren 22% lager dan de week ervoor. Enerzijds kwam dat doordat minder mensen zich lieten testen en anderzijds omdat het percentage positief getesten van 7,7% naar 7,1% daalde.

Dagcijfers 24 september - 23605

Als deze trend zich voortzet zullen de GGD-cijfers van zondag (die dinsdag bekend worden) iets boven de 1000 gaan worden. RIVM cijfers zijn wat hoger.

Wat nog onbekend gaat worden is wat vanaf zaterdag het testen voor toegang extra zal gaan “opleveren”. Hoeveel mensen zullen zich gaan laten testen en wat is het percentage van positief getesten. Die cijfers komen maar een keer per week beschikbaar, maar zitten dagelijks dan wel in de RIVM-cijfers. Dit was de grafiek van afgelopen dinsdag.

Dagcijfers 24 september - 23606

Afgelopen week werden er 50.000 testen uitgevoerd en het percentage positief wa 0,2%. Dat zijn er dus in totaal maar 100 geweest. En dat dan gedeeld door 7 dagen is dat slechts rond de 15. Dus zelfs als er net zoveel getest wordt als eind juni dan zullen die extra positief getesten vooralsnog rond de 100 per dag bedragen.

Wat de ziekenhuisopnames betreft zien we dat de relatief lage aantallen aanhouden en het goed terug te vinden in de daling van de bezetting. 491 personen worden opgegeven (waarvan 178 op de IC’s). Dat is inmiddels meer dan 20% minder dan de laatste top.

Deze grafiek van @YorickB laat de ontwikkeling van de ziekenhuisopnames naar leeftijdsklasse zien per week. (De laatste week wordt nog verder gevuld). Circa 45% van de opnames is boven de 60 jaar. Dat was tijdens de piek rond de jaarwisseling 75%. Tijdens de piek in de derde week van juli was dat percentage 40%.

Dagcijfers 24 september - 23607

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029