Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 27 september 2021

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 27 september 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 27 september 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 27 september 2021

De dagcijfers van de GGD van zaterdag zijn nog maar 3% lager dan de week ervoor.

Covid Dagcijfers 27 september 2021 - 23686

Dat de daling vrijdag en zaterdag minder was dan de trend van de dagen ervoor kan zijn dat het komt door een toename van het testen voor toegang. Want vanaf zaterdag waren die testen nodig voor ongevaccineerden om binnen te komen bij een groot aantal gelegenheden. Een extra aanwijzing is dat het percentage positief weer omhoog is gegaan.

Besef dat de positief getesten die vanuit Testen voor Toegang worden doorgegeven aan de GGD in de cijfers terecht komen, zonder dat het aantal getesten wordt verhoogd. Dat kan de verklaring zijn van het hoger percentage positief getesten. (De teller gaat dan omhoog, maar de noemer niet). Zo was het in ieder geval drie maanden geleden toen het nachtleven weer open mocht.

Weing mensen opgenomen

Op basis van de ontwikkeling van de cijfers van de afgelopen weken, schat ik in dat van de 1333 positief getesten ergens tussen de 100 en 200 in het systeem terecht gekomen zijn,  vanuit het testen voor toegang. Hopelijk wordt dat morgen duidelijk in het RIVM overzicht.

De ziekenhuisopnames waren laag, maar de ziekenhuisbezetting veranderde amper. Dat komt omdat het cijfers zijn die betrekking hebben op zondag en dan worden er relatief weinig mensen opgenomen en ontslagen. Ook hierbij zal het weekrapport van het RIVM meer uitsluitsel moeten brengen. We verwachten over de gehele linie weer duidelijke daling t.o.v. de week ervoor.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 27 september 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.