Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 29 september

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 29 september 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 29 september

Leestijd: 2 minuten

Dagcijfers

De dagcijfers van maandag zijn 3% lager dan die van de vorige week. Het is onduidelijk of en hoeveel positieve testen van het testen voor toegang worden meegenomen. Ik schat dat het rond de 100 nu zijn en in dat geval zou de daling niet 3% zijn, maar 9%.

Dagcijfers 29 september - 23740

De ziekenhuiscijfers blijven dalen. Het aantal opgenomen patienten is nu rond de 450 en is nu 30% lager dan twee weken geleden.

Bj de rapportage van gisteren viel op dat de rioolwaterwaarde met rond de 70 nu dicht komt bij de laagste scores van de derde week van juni (de hoogte score in de laatste drie maanden was in de tweede week van juli met bijna 600). En dat bij het testen voor toegang het percentage positief getesten 0,11% was. Dus per 100.000 geteste personen zijn 110 positief. Ook dat ligt rond het niveau van derde week van juni.

Dit is een interessant percentage om een sommetje mee te doen:

  •  Dit zijn dus mensen, die niet gevaccineerd zijn. Laten we aannemen dat dit 14% van onze bevolking boven de 12 jaar betreft (de bekende 1,8 miljoen).  En laten we aannemen dat als we die allemaal testen we 2000 positief getesten krijgen.
  • Laten we aannemen dat iemand gemiddeld 8 dagen na zijn besmetting positief getest kan worden. Dus dat zou inhouden dat van deze groep gemiddeld 2000/8=250 geínfecteerd raken.
  • Vervolgens zijn er nog 86% van de bevolking boven de 12 jaar wel gevaccineerd dat zijn er dan rond de 13 miljoen. Laten we aannemen dat onder deze groep het percentage positieven de helft is dan bij de gevaccineerden. Dat zijn er dan 7500. Maar die kunnen ook gemiddeld 8 dagen positief worden getest. Dat zijn er dus gemiddeld 930 per dag.
  • Opgeteld zijn dat er dus 1180 per dag.
  • Maar het aantal positieve meldingen bij het RIVM zijn nu gemiddeld rond de 1600 per dag, 400 meer, dan uit deze berekening blijkt.

Nu zou dat kunnen betekenen dat het gemiddelde van 8 dagen te hoog is, maar aan de andere kant weten we dat er fors wat false positives kunnen zijn (dus mensen die een tijd geleden zijn besmet geraakt).

De conclusies die we nu kunnen trekken zijn belangwekkend:

  • Terwijl er in het verleden door het RIVM werd aangenomen dat het aantal positief getesten per week maar een deel zijn van degenen die in die week geinfecteerd zijn geraakt (op het laatst met een factor 3), zien we nu dat dit niet meer het geval kan zijn. En zelfs met de 1600 per dag zitten we nu onder die bevolking van ouder dan 12 jaar dat er per dag rond 1 op de 10.000 Nederlanders geïnfecteerd raakt.
  • Als deze cijfers zouden kloppen en op een plek waar een Coronatoegangscontrole is (en 84% van de aanwezigen is gevaccineerd) dan is ruim twee derde van de aanwezigen die nog wel anderen kunnen besmetten gevaccineerd.

Deze cijfers brengen de huidige maatregelen wel in het juiste perspectief.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029