Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 14 oktober 2021

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 14 oktober 2021

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 14 oktober 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid Dagcijfers 14 oktober 2021

De GGD-cijfers van dinsdag waren 47% hoger dan de dinsdag een week eerder. En die dinsdag was de eerste dag dat de stijgingen naar 50% schoten. Dus t.o.v. twee weken zijn de cijfers ruim verdubbeld.

Op zichzelf lijkt er dus (nog) geen echte rem op de cijfers te zitten. De analyse van de weekcijfers liet al zien dat degenen die wat langer geleden gevaccineerd zijn, steeds minder beschermd zijn en dat dus de Coronatoegangspas steeds meer schijnzekerheid oplevert (en steeds meer positieve testen).

Covid Dagcijfers 14 oktober 2021 - 24238

Ook de ontwikkeling van de rioolcijfers laten een forse mate van stijging zien sinds begin oktober.

Covid Dagcijfers 14 oktober 2021 - 24239

De sleutelvraag wordt wat er vervolgens met de ziekenhuisopnames gebeurt. Steeds wordt geroepen dat 95% van de opgenomen patiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerd zouden zijn. Maar ik waag dat op dit moment ernstig te betwijfelen.

Bij de ziekenhuisopnames zie je geleidelijke stijgingen. En deze grafiek laat zien dat die stijging het grootst is bij de oudste leeftijdsklassen.

Covid Dagcijfers 14 oktober 2021 - 24240

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 14 oktober 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.