Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 28 oktober

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 28 oktober 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 28 oktober

Leestijd: 2 minuten

Dagcijfers

De GGD-cijfers van afgelopen dinsdag zijn met 33% opgelopen t.o.v. de vorige week. Dat is wat lager dan de trend was de afgelopen weken. Maar dat zegt nog niets. Mede omdat het RIVM nu al weer een getal naar buiten brengt dat 1400 hoger is dan het GGD-cijfers. Dat is ruim 20% meer. Terwijl tot nu toe het RIVM cijfer doorgaans minder dan 10% hoger was dan die van de GGD. De komende dagen zullen we zien hoe die ontwikkelingen zijn en in welke mate er wel of niet een vertraging aan de gang is van de groei van het aantal positieve testen.

Dagcijfers 28 oktober - 24769

Dit is het beeld naar leeftijd. Goed is te zzien dat het stijgingspercentage t.o.v. eind september het hoogst is bij de leeftijdsklassen tussen 50 en 70 jaar. Bij de groep onder de 20 jaar zien we lagere stijgingspercentages.

Dagcijfers 28 oktober - 24770

 

De ziekenhuisopnames laten nog steeds die forse groei zien bij de oudste leeftijdsklassen. De leeftijdsklassen boven de 70 jaar kennen nu gemiddels ruim 45 opnames per dag. De leeftijdsklasse onder de 60 jaar samen 25 per dag. Eind september waren die cijfers resp. 10 en 20. Per saldo worden er dus nu per dag 35 patiënten boven de 70 jaar meer opgenomen en 5 onder de 60 jaar meer. (De LCPS cijfers geven hogere aantallen op dit moment aan dan NICE. In de komende dagen zal dat tot een inhaaleffect moeten leiden. Dan kunnen we ook zien in hoeverre de leeftijdsklassen stijgen.)

Dagcijfers 28 oktober - 24771

Belangwekkend om vast te stellen is dat begin mei de groep 80+ minder ziekenhuisopnames ten gevolg had dan nu. Terwijl de groep tussen 70 en 79 jaar toen 2,5 keer hoger scoorde dan nu. De groepen die weinig schommelingen laten zien is die onder de 40 jaar.

De komende dagen zullen ze zien hoe deze cijfers zich ontwikkelen en in welke mate de groep boven de 60 jaar de kern van de huidige problematiek weergeeft.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029