Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 11 november

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 11 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 11 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Zoals in de afgelopen dagen door ons al was aangekondigd werd gisteren het nieuwe dagrecord gevestigd. Alleen miste het RIVM tussen de 1500 en 1800 positieve testen van de GGD en die zijn er vandaag bijgeteld.  Maar omdat het RIVM niet bekend had gemaakt dat ze die 1500 of 1800 hadden gemist is het extra hoge cijfer van vandaag voor iedereen een verrassing (behalve de lezers van ons blog en de kijkers naar onze Q&A).

Dit zijn de GGD cijers van vandaag.

Dagcijfers 11 november - 25238

De GGD uitslag van afgelopen dinsdag is wederom een groei van boven de 50% t.o.v. de week ervoor.

Uit de onderstaande tabel kan goed opgemaakt worden hoe het verschil is per dag tussen de GGD- en RIVM-cijfers. En daaruit is goed op te maken dat de GGD-cijfers beter de trend laten zien dan de RIVM cijfers die vaker afwijkingen vertonen.

Wat de leeftijdsverdeling betreft van de positieve testen zien we het volgende:

Dagcijfers 11 november - 25239

Daaruit is op te maken dat we nu de sterkste stijging zien bij de groep onder de 20 jaar. (Uit diverse meldingen, die ik ontvang, maak ik op dat met het huidig weer de scholen minder met open ramen zitten en minder zorgen voor voldoende frisse lucht in de lokalen).

Maar ook zien we dat de groepen die de meeste ziekenhuisopnames opleveren (boven de 60 jaar), nog steeds fors stijgen aan positieve testen.

Hier onder de leeftijdsverdeling van de ziekenhuisopnames.

Dagcijfers 11 november - 25240

Goed is te zien dat de stijgingen voor het overgrote deel in de groepen boven de 60 jaar zitten.

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019