Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 22 november

Covid Dagcijfers 13 november 2021 - 25318
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 22 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 22 november

Leestijd: 2 minuten

Dagcijfers

De GGD cijfers van zaterdag jl.  zijn wederom maar een verhoging van 22% t.o.v. de week ervoor. Nu kan het zijn omdat we tegen de maximum testcapaciteit zitten, maar het lijkt mij waarschijnlijker dat we de richting van een afvlakking gaan (en daarna een snelle daling).

Steeds als er in landen snelle stijgingen zijn, zie je dat het aandeel bewoners dat natuurlijke immuniteit opbouwt snel stijgt en er op een gegeven moment een kanteling komt met daarna een forse daling.

Het zou best kunnen zijn dat we in Nederland nu naar die afvlakking op weg zijn en dat daarna de daling ook snel zal gaan. (Behalve als er weer allerlei maatregelen worden aangekondigd, want dat werkt dan vertragend ipv versnellend).

Wel is ons grote probleem de 3G toegangspas, die zeker bij de hoge incidentie nu, een gapend gat in de dijk vormt.

En het kabinet maar roepen dat het aan ons ligt en we beter aan de maatregelen moeten houden.

Dagcijfers 22 november - 25704

Ook de andere twee grafieken laten hetzelfde beeld zien als de afgelopen weken.

Dagcijfers 22 november - 25705

Doordat dit het voortschrijdend gemiddelde is, valt de afbuiging nog niet echt te zien, maar dat zou dan in de volgende dagen moeten gebeuren. Met name de groep jongeren (onder de 20) maken nu nog de sterkste stijgingen door.

Bij de ziekenhuisopnames zien we nog steeds hetzelfde patroon.

Dagcijfers 22 november - 25710

Morgen komt weer een nieuw rapport uit van her RIVM.  Benieuwd hoe het dan is met de updates van de cijfers, inclusief die vorige week de mist in gingen rondom vaccinatiestatus van de positief getesten.

De komende dagen zullen meer inzicht geven of we in de buurt komen van de top. Met name woensdag wordt interessant, want dat zijn dan met name de data van de GGD van maandag en dan zou goed moeten blijken welk stijgingspercentage er nu is.

Maar als we de media volgen (het nieuwe artikel in De Volkskrant van morgenochtend bij voorbeeld) dan is het duidelijk dat men maximaal zit te pushen voor een lockdown, inclusief het sluiten van de scholen……

Maar nergens lees ik hoe slecht 3G werkt en dat dit een belangrijk gat in de verdedigingsdijk is.

Besef wel dat als er een lockdown gaat komen dat die -wederom- niet voor 2 of 3 weken zal zijn. Maar de voornaamste punten tot diep in januari zullen blijven en de rest aangehouden wordt tot ergens in maart/april.

 

 

 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029