Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid dagcijfers 9 december 2021

Covid Dagcijfers 13 november 2021 - 25318
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 9 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid dagcijfers 9 december 2021

Leestijd: < 1 minuut

Ook de GGD-cijfers van dinsdag waren in lijn met het patroon van de laatste dagen. 27% minder mensen die komen testen en 8% minder positieve testen. Het lijkt erop dat steeds meer mensen in plaats een negatieve test van de GGD te krijgen, dat hebben gedaan via een sneltest. Dat verklaart ook het hoger aandeel positieve testen (23,2%)

Covid dagcijfers 9 december 2021 - 26615

Naar leeftijd wordt het steeds duidelijker dat er nu eigenlijk al twee weken er sprake is van het langzaam afnemen van het aantal positieve testen. 

Covid dagcijfers 9 december 2021 - 26622

Bij de ziekenhuisopnames wordt het ook steeds duidelijker dat er sprake is van een daling in alle leeftijdsklassen. Dat indiceert dat er geen sprake is van een kunstmatige daling van het aantal positieve testen, maar dat het ook een echte trend is in de samenleving en in lijn met de grafiek hierboven. Inmiddels zien we bij de leeftijdklasse boven de 70 een daling van circa 15% t.o.v. het hoogste punt 

Covid dagcijfers 9 december 2021 - 26616

U heeft zojuist gelezen: ‘Covid dagcijfers 9 december’

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.