Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 6 januari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 6 januari 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 6 januari 2022

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 Dagcijfers 6 januari 2022

De cijfers van dinsdag van de GGD zijn hoger dan die van maandag. Dit is dus de snelle groeicurve van positieve testen, die Omikron veroorzaakt.  Ten opzichte van een week eerder (maar dat was wel kort voor Oudjaar) zien we een stijging van 129%.  En in twee weken een stijging met 164%.

Nog steeds schatten we dat rond 2/3e deel van de positief getesten een bevestiging zijn van de sneltest. (In Engeland is nu de instructie t.a.v. de beperktheid van de  testcapaciteit, dat mensen als mensen symptomen hebben zich alleen na een positieve sneltest moeten laten testen bij de GGD).

Covid Dagcijfers 6 januari 2022 - 31304

Hoewel de verdeling naar leeftijd dus niet compleet is bij het RIVM, is dit de meest recente grafiek. De patronen zijn duidelijk.

Covid Dagcijfers 6 januari 2022 - 31305

Des te belangrijker is om vast te stellen dat de ziekenhuisopnames en IC-opnames nog steeds dalen! De bezetting is in ziekenhuizen en op de IC’s ruim 15% minder dan vorige week. En ook de instroom laat nog geen enkele kentering zien. Besef daarbij dat de groep 50-59 en 60-69 jaar toch al circa een dag of acht fors aan het oplopen zijn bij de positieve testen. Maar de gele lijn van de groep 50-59 en de oranje lijn van de groep 60-69 laten nog geen duidelijke kentering zien.

Covid Dagcijfers 6 januari 2022 - 31306

Verwacht mag worden dat ziekenhuisopnames wel weer gaan stijgen (met name door de groep die MET Covid-19 in het ziekenhuis belanden). Maar, zoals we ook uit Londen horen, de stijging op de IC’s zullen zich niet of amper voltrekken.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 6 januari 2022.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665