Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 6 februari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 6 februari 2022.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 6 februari 2022

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 dagcijfers 6 februari 2022

Voor het eerst sinds eind december zien we een daling van de GGD-cijfers t.o.v. een week ervoor (-6%).  Een beeld dat nog niet terug te vinden is in de RIVM-cijfers, die nu nog eens 10.000 meer achterlopen. 

Covid Dagcijfers 6 februari 2022 - 34508

Vanuit de GGD-cijfers van Amsterdam zien we nu duidelijk een daling die zich aftekent. Dat is belangrijk want Amsterdam was de eerste plaats in Nederland waar Omikron opkwam. 

Covid Dagcijfers 6 februari 2022 - 34509

Dit geeft goede hoop dat de piek inderdaad geweest is van deze Omikron bult.

Het overzicht naar leeftijd van het RIVM heeft geen zin, door die achterstand van bijna 200.000 positieve testen. Maar het meest waarschijnlijk is dat de daling ingezet is bij de leeftijdsgroepen tussen 0 en 19 jaar. Die hebben zoveel besmettingen gekend dat “de voorraad opraakt”. 

De ziekenhuis- en IC-bezetting zijn wat gedaald. Maar de ervaring is dat het er op maandag altijd weer meer worden, door het opname- en ontslagbeleid.

Maar als we de IC-bezetting vergelijken met een week geleden is die maar 1% gestegen en blijft het met 211 op een comfortabel niveau. 

Morgen komen we met een apart artikel over de dalende ligtijd door Omikron.

 

U heeft gelezen: Dagcijfers 6 februari 2022

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.