Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 14 februari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 14 februari 2022.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 14 februari 2022

Leestijd: 2 minuten

Covid-19 dagcijfers 14 februari 2022: steeds sneller de heuvel af

We hebben toegezegd alleen terug te komen met cijfers als daar aanleiding toe is. 

Zo kort voor de nieuwe persconferentie en de nieuwe beslissingen is het belangrijk om te laten zien hoe goed het inmiddels gaat. Want doordat men in de media vaak niet de dagpatronen herkent wordt er weer een poeha gemaakt van de stijging van de bezetting in ziekenhuizen, terwijl maandag altijd een relatief hoog getal laat zien. Dat hangt samen met het feit dat in het weekend doorgaans minder patiënten worden ontslagen.

Daarnaast komt er altijd dinsdag een RIVM rapport uit, waardoor er op maandag en dinsdag achterstanden worden ingelopen, maar die komen in de media terug als stijgingen.

Allereerst is het belangrijk om te zien hoe snel het aantal positieve testen aan het dalen is. Zaterdag 32% minder dan de week ervoor!

Covid Dagcijfers 14 februari 2022 - 35128

 

Ook morgen (dat zijn de zondagcijfers van de GGD) verwachten we een daling naar onder de 50.000 positieve testen. En ook een afname van het aantal mensen dat zich met een sneltest laat testen.

Maandag bij de GGD komen er altijd meer dan in het weekend, dus woensdag zal het absolute aantal wel weer ruim boven de 50.000 komen, maar zelfs als het er 60.000 worden, dan nog is het een daling van rond de 30% t.o.v. de maandag ervoor.

Naar leeftijd is het nog steeds moeilijk de ontwikkelingen te volgen door die abrupte toename van die 300.000 testen afgelopen dinsdag door de inloop van de achterstand.

Op de IC’s blijft het rustig. De instroom schommelt rondom de 15 per dag en het aantal patiënten nu rond de 180. 

In de ziekenhuizen blijft de instroom onder de 200 en de bezetting stijgt nog licht. Maar ook daar lijkt de piek in zicht.

Er is werkelijk geen enkele reden om nog te waarschuwen voor wat er nog kan komen. En terughoudend te zijn met het afschalen van maatregelen.

Alle doemscenario’s van het RIMV van december en januari zijn niet uitgekomen. 

We kunnen het voorbeeld van Engeland, Denemarken, Ierland, Noorwegen en Zweden volgen. Elke andere beslissing is eigenlijk net zo fout als die van 18 december om een lockdown af te kondigen. En dat had men toen ook al kunnen weten.

U heeft gelezen: Dagcijfers 14 februari 2022

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126