Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Wetenschap of pure slapstick?

Wetenschap of pure slapstick: Uitleg NTR in 2020 van onderbouwing van 1,5 meter - 42616
Samenvatting van het artikel

Op 11 mei 2020 in het NTR-programma "Kennis van Nu" werd uiteengezet waar de 1,5 meter afstand op was gebaseerd. Een uitbraak in een vliegtuig in 2003 met SARS 1, waarvan het evident was dat de verspreiding juist door de lucht was gegaan. Als je het filmpje kijkt dan besef je wat een slapstick dat eigenlijk was en hoe we op het verkeerde been gezet zijn.

Lees volledig artikel: Wetenschap of pure slapstick?

Leestijd: 2 minuten

Wetenschap of pure slapstick?

NTR programma over 1,5 meter

Toevallig keek ik een kort filmpje (4 minuten) terug dat ik half mei 2020 had gemaakt naar aanleiding van een tv-uitzending van het NTR-programma “De Kennis van NU”.  Daarin werd uitgelegd waar de 1,5 meter afstandsregel vandaan kwam. De theorie werd onderbouwd in een vliegtuig op Schiphol waar Prof. Frits Rosendaal, professor in de Klinische Epidemiologie, uitleg kwam geven. Er was in 2003 een grote SARS uitbraak geweest in een vliegtuig van Hong Kong naar Beijing . Eén persoon had daarbij meer dan 20 andere passagiers besmet.

In het vliegtuig werd getoond waar die persoon zat en waar de andere passagiers zaten, die ook besmet zijn geraakt.

Toen ik in mei 2020 naar dat programma keek, viel ik al van mijn stoel van verbazing. Nu ik, twee jaar later, er naar terugkijk, kan ik het eigenlijk alleen nog maar als slapstick beschouwen. En een perfecte illustratie hoe een op zichzelf intelligente (en zeer vriendelijke) man niet datgene kan zien wat zich letterlijk voor zijn ogen afspeelt.

Met name zijn slotzinnen zijn kenmerkend voor hoe het overgrote deel van de deskundigen toen wereldwijd gevangen was in hun dogma’s, o.a. terug te zien in dit bericht van de WHO toen.

Wetenschap of pure slapstick: Uitleg NTR in 2020 van onderbouwing van 1,5 meter - 42613

‘Position paper’

Helaas treffen we daar nu ook nog behoorlijke resten van aan. Zo heb ik de “position paper” gelezen van een onderzoeker van TNO, die maandag a.s. ook bij de Tweede Kamer komt praten over ventilatie. Als je het leest dan heb je het gevoel dat die man de ontwikkelingen in de wereld niet bijhoudt.

Prof. Rosendaal heeft trouwens desgevraagd wel gereageerd en alleen dat al respecteer ik ten zeerste. Hij geeft aan ventilatie wel belangrijk te vinden. Maar omdat hij niet echt afstand doet van zijn uitspraken toen, plaats ik het filmpje. Niet om hem uit te lachen, maar juist om te laten zien hoe dogma’s ervoor zorgen dat je niet wilt of kan zien, wat er echt gebeurt.

Dit is het filmpje.

En dit is de plattegrond van het bewuste vliegtuig, die de onderbouwing zou zijn voor het houden van 1,5 meter afstand. Persoon X heeft 20 medepassagiers besmet. De cirkel is 1,5 meter om X heen. Groen is de afstand (5,5 meter) van de passagier op de grootste afstand.

Wetenschap of pure slapstick: Uitleg NTR in 2020 van onderbouwing van 1,5 meter - 42614

Maar nog steeds weigert men in Nederland te onderkennen dat het overgrote deel van de  besmettingen veroorzaakt wordt doordat men een tijd virusdeeltjes inademt. En dat via een Deltaplan Ventilatie Corona-uitbraken en griepepidemieën sterk zullen worden gereduceerd.

Blijf onze site steunen, met af en toe een (kleine) donatie. Klik daarvoor hier. 

U heeft zojuist gelezen: Wetenschap of pure slapstick?

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665