Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Boeiend en leerzaam gesprek Malone en Vanden Bossche

Boeiend en leerzaam gesprek Malone en Vander Bossche - 44213
Samenvatting van het artikel

Ook het Tegenwind-gesprek met Robert Malone en Geert Vanden Bossche is boeiend en leerzaam en doet je - wederom - voelen hoezeer goede en echte debatten tussen wetenschappers tijdens deze Coronaperiode gemist werden.

Lees volledig artikel: Boeiend en leerzaam gesprek Malone en Vanden Bossche

Leestijd: 2 minuten

Boeiend en leerzaam gesprek Malone en Vanden Bossche

De vorige aflevering van de Engelse Tegenwind-serie (Headwind) met Geert Vanden Bossche vond ik al zo leerzaam, zoals ik hier beschreven heb.  

Ja, het was soms moeilijk te begrijpen en ik heb een paar delen twee keer gekeken. Het is gedetailleerde informatie hoe het inmuunsysteem werkt en hoe vaccinatie daar een rol bij speelt En welke uitdagingen/gevaren daarbij zijn volgens Vanden Bossche als dat tijdens een pandemie gebeurt.

In een nieuwe aflevering van deze serie is een gesprek met zowel  Geert Vanden Bossche en Robert Malone. En het is misschien nog boeiender en leerzamer. Ook nu valt op de grote kennis en ervaring die beiden hebben bij werken op het vlak van vaccins en vaccinatie. Vanden Bossche ook met o.a. Gates. Maar ook Malone is op dat terrein een autoriteit. En ze hebben brede ervaringen met de WHO tijdens eerdere uitbraken.

Heel duidelijk is dat geen van beiden een anti-vaxxer is.

Ze hebben actief onderzoek gedaan bij het ontwikkelen van vaccins en weten er veel over te vertellen. Ze zien beiden, vanuit hun eigen ervaring en kennis, forse risico’s bij het beleid dat gevoerd is. Malone heeft het in dit gesprek met name over het niet volgen van de normale – voorzichtige – stappen bij het onderzoek naar mogelijke bijwerkingen. Vanden Bossche heeft het over het mogelijk effect op het mutatiegedrag van het virus  als er massaal wordt gevaccineerd tijdens een pandemie.

Beiden onderbouwen dat in het gesprek uitvoerig. Vanuit beider invalshoeken vinden ze het bijvoorbeeld onverantwoord dat kinderen/jongeren worden gevaccineerd. (En dan te bedenken dat het in de VS nu ook mogelijk is om kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar 2 of 3 keer te vaccineren en zowel in Washington Post als New York Times artikelen staan van medici, die dit toejuichen. Een op de vijf Amerikaanse ouders lijkt van plan te zijn hun kinderen te laten vaccineren.)

Het is een goed en inhoudelijk gesprek waar ze allebei met respect over elkaars opvatting spreken.

Juist dan realiseer je je wat een zwaktebod het is van al die deskundigen die hun opvattingen of negeren of wegzetten als een soort “wappies”, die je met wat eenvoudige woorden kan “factchecken”. En het erge is dat die mensen zich wel als wetenschapper afficheren, maar door dat gedrag juist bewijzen het niet echt te zijn. Ik verdenk velen er van, dat ze een dergelijke discussie niet aandurven, omdat ze qua ervaring en inhoud geen match zijn voor de twee hoofdpersonen uit deze aflevering van Headwind.

U heeft zojuist gelezen: Boeiend en leerzaam gesprek Malone en Vanden Bossche.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen met af en toe een kleine donatie. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Stemtel pagina EP2024, 6 juni 2024 - 89126