Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Een dringende vraag aan u

Een dringende vraag aan u - 46133
Samenvatting van het artikel

We staan met deze site op een belangrijke tweesprong. Daarom heb ik een vraag aan u.

Lees volledig artikel: Een dringende vraag aan u

Leestijd: 2 minuten

Beste bezoeker,

Hoewel het blog van deze site al sinds 2005 bestaat, heeft er in maart 2020 een ingrijpende verandering plaatsgevonden. Voor de artikelen die ik toen over de Coronacrisis schreef, was er een heel grote belangstelling.

Daarbij heb ik vanaf het begin geprobeerd u deelgenoot te maken van mijn bevindingen op een transparante wijze (inclusief de links naar de bronnen). Ik maakte daarbij gebruik van mijn ervaringen met data-analyse en mijn kennis van statistiek en onderzoeksmethode.

De grote drukte en de vele reacties overweldigden zowel mij als de site. En het geheel begon te piepen en kraken.

Doordat de bezoekers van de site bereid waren af en toe te doneren konden we in augustus 2020 zowel qua vormgeving als qua techniek ingrijpend veranderen. Plus dat er een vijftal medewerkers werd aangetrokken om een scala van activiteiten te vervullen: inhoud, vormgeving, techniek, emails behandelen. Plus dat er ook nog vrijwilligers waren om de reacties te modereren. Van belang was het ook om een 24 uur toezicht te organiseren, om te zorgen dat de site in de lucht bleef, want we hebben vele aanvallen doorstaan. Daarvoor hebben we ook een Nederlands team op de Philippijnen ingeschakeld voor een 24-uurs monitoring.

Tot aan maart van dit jaar waren de donaties voldoende om deze aanpak te bekostigen. Daarvoor nogmaals mijn dank.

Daarbij was en is mijn uitgangspunt dat er geen advertenties op de site komen en er ook geen artikelen achter een betaalwal komen te staan. Alles moet op basis van vrijwilligheid geschieden.

Na maart hebben we onze activiteiten wel afgeschaald in aansluiting op de mindere belangstelling en urgentie van het onderwerp. Ook de donaties namen daarbij -begrijpelijk- duidelijk af.

Tweesprong

Omdat de donaties nu duidelijk lager zijn geworden dan de totale kosten van deze site, staan we op een belangrijke tweesprong.

De site en de activiteiten verder afschalen naar het blog dat deze site voor 2020 was is één mogelijkheid. Maar zeker als de urgentie van deze site in het najaar weer gaat toenemen, zou dat een onverstandige beslissing zijn. Om echter de site op dit niveau te kunnen handhaven en -zo nodig – in het najaar weer op te schalen, hebben we meer inkomsten nodig dan we op dit moment ontvangen.

Ik ben al heel erkentelijk voor de velen van u, die – ook vaker – gedoneerd hebben. Maar voor zover u dat niet gedaan heeft of u kan nog wat missen ten behoeve van deze site, dan hoop ik dat u dat in de komende tijd (nog een keer) zult gaan doen. Dit is de link naar onze donatiepagina. En dit is de link om direct te doneren.

Alvast hartelijk dank

Een dringende vraag aan u - 46127

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.
Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.