Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Peiling: Steun voor regering en regeringspartijen op een dieptepunt

Peiling: Steun voor regering en regeringspartijen op een dieptepunt - 62766
Samenvatting van het artikel

De aanhang van de regeringspartijen is nog maar de helft van die van twee jaar geleden. BBB is twee keer zo groot als de VVD. En nog maar 30% hoopt dat de regering de rit uitzit.

Lees volledig artikel: Peiling: Steun voor regering en regeringspartijen op een dieptepunt

Leestijd: 2 minuten

Peiling: Steun voor regering en regeringspartijen op een dieptepunt

Dieptepunt

Hoewel de afgelopen drie weken weinig is verschoven in de politieke voorkeurmeting van Peil.nl zorgen de kleine verschuivingen ervoor dat de VVD is gezakt naar minder dan de helft van de zetels van BBB (17 tegen 36). De regeringscoalitie staat op nog maar 38 zetels, minder dan de helft van de zetels die de vier partijen in maart 2021 hebben gehaald. De ingrijpende verandering is goed te zien in deze grafiek. Kies zelf TK2021 of de huidige peiling om de verschuiving te zien.

Het verloop in aanhang sinds begin 2021 is op deze grafiek te zien met een enorme stijging van BBB in de laatste twee maanden.

Overgangen

Deze grafiek laat zien waar de winst van BBB sinds TK2021 vandaan komt in zetels: En hier is te zien waar de 24 zetels van D66 uit 2021 naar toe zijn gegaan:

Regering

Nog maar 30% van alle kiezers hoopt dat het kabinet de rit uitzit. Hetzelfde percentage denkt dat het kabinet erin zal slagen. Van de kiezers op VVD en D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021 wil ook maar 50% dat het kabinet de rit uitzit. Van die van het CDA uit 2021 is dat maar 25%. Bij kiezers van GroenLinks en Volt is dat percentage zelfs hoger (30%).

Geen paywall

Doe mee met ons onderzoek over de toekomst van maurice.nl. Klik daarvoor op deze link.

Op deze site willen we geen paywall introduceren. Iedereen die dit wil kan al onze artikelen lezen. Welk onderwerp het ook betreft. Maar wij draaien wel op de vrijwillige bijdragen van onze bezoekers. Daarvoor is deze link beschikbaar. Hartelijk dank alvast.

U heeft zojuist gelezen: Peiling: Steun voor regering en regeringspartijen op een dieptepunt.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.
Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029