Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

We werken aan de nieuwe opzet van de site

De nieuwe opzet van onze site - 62939
Samenvatting van het artikel

We zijn hard bezig met een nieuwe opzet van onze site gebaseerd op uw input.

Lees volledig artikel: We werken aan de nieuwe opzet van de site

Leestijd: 3 minuten

We werken aan de nieuwe opzet van de site

Uw wensen

Het onderzoek onder onze bezoekers geeft duidelijk aan dat u enerzijds graag wil dat de lijn van de afgelopen paar jaar wordt doorgezet in onze aanpak, maar dat u ook aandacht wilt voor andere belangrijke onderwerpen.

De woorden die het best omschrijven wat u van de inhoud van onze site vindt zijn:

 • onafhankelijk
 • ondersteunend
 • wetenschappelijk
 • af en toe unieke informatie
 • soms uniek

De onderwerpen, waarvan u ook wilt dat er aandacht aan wordt geschonken en die door meer dan 50% van de deelnemers aan het onderzoek zijn gekozen zijn:

 • Klimaat-/stikstofcrisis
 • Politiek/peilingen/onderzoek onder kiezers
 • Technologische ontwikkelingen/Artificial Intelligence
 • Andere onderwerpen over gezondheid
 • Andere maatschappelijke ontwikkelingen
 • Oorlog in Oekraïne

Nieuwe versie website

Toen rond 2005 blogs in opkomst kwamen heb ik maurice.nl, die er al was sinds 1997, gebruikt om blogs te plaatsen. Tussen eind 2005 en 2009 gebruikte ik de site intensief met het plaatsen van artikelen, maar in de jaren erna wat minder.

De nieuwe opzet van onze site - 62938

Toen mij in maart 2020 steeds duidelijker werd dat het Coronavirus zich door de lucht verspreidde, terwijl er ingrijpende maatregelen waren genomen om de verspreiding met grote druppels tegen te gaan, heb ik de site gebruikt om mijn bevindingen te delen. Het eerste artikel dateert van 20 maart 2020 en voor het eind van die maand had ik er al 12 geplaatst. Dit is de inhoudsopgave van de artikelen uit die tijd. 

Al heel snel nam het bezoek sterk toe, kreeg ik veel vragen en moesten steeds meer reacties gemodereerd worden. Door dat toenemende bezoek piepte en kraakte de site. Deze was ook qua opzet, die nog uit 2007 stamde, niet echt voorbereid op wat de lezers anno 2020 wilden. Met de financiële en morele steun van heel veel bezoekers hebben we de site in de zomer van 2020 compleet opnieuw kunnen opzetten en werden er ook mensen aangenomen, die bepaalde rollen gingen vervullen om het grote aantal bezoekers en hun vragen en reacties aan te kunnen.

Dagelijks werden er nieuwe artikelen geplaatst. Sinds drie jaar geleden zijn het er meer dan 1500 geweest.

Scala van tools

De nieuwe opzet van de site was vrijwel geheel gericht op de Coronacrisis, met onze homepagina, de uitkijktoren en de bibliotheek. Her en der was nog iets terug te vinden van de site zoals die voor 2020 was. Aan de achterkant is een systeem gebouwd waardoor er snel en goed nieuwe artikelen geplaatst kunnen worden. Daarbij is gebruikgemaakt van een scala van tools rondom WordPress sites. Maar er zitten ook specifieke componenten in.

In de afgelopen drie jaar is de site af en toe aangepast op basis van de ervaringen uit de praktijk. In 2021 is er een apart onderdeel aan toegevoegd over de Deventer Moordzaak, mede door de nieuwe gebeurtenissen in dit grote dossier.

Op basis van de resultaten van het onderzoek hebben we besloten om weer een aantal aanpassingen te verrichten aan de site, zodat we het best kunnen inspelen op de behoeften van onze bezoekers. Zonder dat er trouwens te grote ingrepen moeten plaatsvinden van het op zichzelf goed werkende dashboard aan de achterkant

De nieuwe versie van de site

De belangrijkste verandering die we doorvoeren is dat we naast een eigen gedeelte over de Deventer Moordzaak, nu ook een eigen gedeelte maken over alles wat gerelateerd is aan Corona. Alle artikelen die over dat onderwerp zijn geschreven komen daar terecht. De twee meest recente ziet u dan direct bovenaan staan, de overige verdeeld naar een aantal hoofdrubrieken. En daar weer gesorteerd van nieuw naar oud.

Alle nieuwe artikelen (ook over Corona) komen eerst op de home-pagina te staan. De twee nieuwste ziet u prominent bovenaan, met een grote illustratie.

Artikelen worden ook direct geplaatst onder de hoofdrubriek, van nieuw naar oud. Die hoofdrubrieken zijn conform de wensen uit het onderzoek o.a.  “Klimaat”, “Politiek”, “Technologie”.

Zodra een artikel dat over Corona gaat of over de Deventer Moordzaak niet meer behoort tot de twee meest recente, komt deze terecht op het specifieke deel over Corona of over de Deventer Moordzaak. Daar verschijnen de twee nieuwste dan weer prominent bovenaan.

We denken dat we hiermee het best tegemoet komen aan de wensen van onze bezoekers en daarmee de site overzichtelijk en toegankelijk houden. Mocht een bepaald nieuw onderwerp weer groot opkomen dan zullen we de site-indeling daarop aanpassen.

Er blijft een uitgebreid media-archief, een heel handige zoekfunctie en een inhoudsopgave.

We zijn begonnen met de verbouwing, die waarschijnlijk nog enkele dagen zal duren. Maar tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door, zoals je wel eens bij winkels ziet.

Dank voor uw input. Ik hoop dat we hiermee goed aan uw wensen tegemoet zijn gekomen.

Dat we ook dit weer kunnen doen is zowel te danken aan uw ruime belangstelling en de financiële donaties.

Maurice de Hond

U heeft zojuist gelezen: We werken aan de nieuwe opzet van de site.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deze website opereert dankzij de financiële steun van de bezoekers en kent geen paywall of adverteerder. Klik hier als u een (kleine) donatie wilt geven. Onze dank is groot.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.