Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Gesprek in De Nieuwe Wereld over de lablek-theorie

Gesprek in De Nieuwe Wereld over de lableak-theorie - 63635
Samenvatting van het artikel

Een gesprek met Ad Verbrugge over de wijze waarop de Nederlandse media zijn omgegaan met de lableak-theorie.

Lees volledig artikel: Gesprek in De Nieuwe Wereld over de lablek-theorie

Leestijd: < 1 minuut

Gesprek in De Nieuwe Wereld over de lablek-theorie

Twee mogelijkheden!?

In de Nieuwe Wereld sprak ik met Ad Verbrugge over de wijze waarop de Nederlandse media met de lablek-theorie zijn omgegaan. En het grote verschil in opvattingen in Nederland en vele andere landen.

Als achtergrond treft u ook de uitzending van Zembla uit november 2021 over dit onderwerp aan, waar in het gesprek vaak naar gerefereerd wordt. De titel was “Belangenpandemie”.

De eigen beschrijving op de Zembla site is:

Hoe is COVID-19 precies ontstaan? Als we de oorsprong van het virus kennen, kunnen we ons in de toekomst wapenen tegen nieuwe uitbraken. Het antwoord op deze vraag is moeilijk. De gevestigde wetenschap lijkt het eens: Het virus is vanuit de natuur overgesprongen op de mens. Maar bewijs voor deze theorie blijft uit en alternatieve hypotheses krijgen steeds meer aandacht. Er ontstaan discussies onder wetenschappers en virologen. Is het echt zo’n gek idee dat het virus uit een laboratorium in Wuhan zou zijn gelekt? En waarom wordt dat nauwelijks onderzocht? Zembla onderzoekt de botsende belangen in de zoektocht naar de oorsprong van COVID-19.

Hier treft u die reportage van 35 minuten aan.

U heeft zojuist gelezen: Gesprek in De Nieuwe Wereld over de lablek-theorie.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deze website opereert dankzij de financiële steun van de bezoekers en kent geen paywall of adverteerder. Klik hier als u een (kleine) donatie wilt geven. Onze dank is groot.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019