Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

WHO directeur bevestigt SARS lab lek(ken)

WHO directeur bevestigt SARS lab lek(ken) - 64464
Samenvatting van het artikel

In een net opgedoken video beschrijft WHO directeur Ryan in 2017, dat er al lab ongelukken waren geweest met SARS, waardoor bijna de samenleving werd besmet. Dat maakt het optreden van de experts begin 2020, inclusief Marion Koopmans, om het lab lek in Wuhan uit te sluiten, nog ongeloofwaardiger.

Lees volledig artikel: WHO directeur bevestigt SARS lab lek(ken)

Leestijd: 3 minuten

WHO directeur bevestigt SARS lab lek(ken)

Een onthutsende video

Ik kreeg een video toegespeeld via Lara (@Iamgoingtosleep) en Maarten de Cock (@mdc_martinus), die iedere discussie rondom de oorsprong van het SARS-CoV-2- virus zou moeten beslechten.

Op 2 november 2017 heeft WHO director Mike Ryan een lezing gegeven in Ierland over zijn werk. Dit is een tweet van de Ierse organisatie over die bijeenkomt.

WHO directeur bevestigt SARS lab lek(ken) - 64460

In zijn lezing sprak Dr. Ryan over de mogelijke gevaren, die de gezondheid van de mensheid konden bedreigen. Onderaan treft u de video, waarin u hem het hoort vertellen. Dit is de kern van wat hij toen zei:

“Het probleem is niet de opzettelijke vrijlating van een virus, maar de menselijke technologie in onze laboratoria.

Het zijn de ongelukken, die kunnen gebeuren.

SARS startte bijna weer doordat er zeker twee ongelukken in een lab gebeurde, waardoor medewerkers werden besmet en bijna hun eigen gemeenschap.

Dus de toevallige ontsnapping is waarschijnlijk veel belangrijker!

Dus onze eigen technologie, die we hebben ontworpen om ons te helpen, wordt juist de methode waardoor het mis kan gaan!

In deze 45 seconden hoort u het hem zeggen.

Wat Dr. Ryan hier vertelt is in lijn met een publicatie van de WHO in 2006 over de uitbraak van SARS-1. Daarin staat het volgende:

“Een nieuwe epidemie van SARS zal waarschijnlijk ontstaan uit een dierlijk reservoir of een laboratorium, dat onderzoek doet met levende kweken van SARS-CoV of opgeslagen klinische monsters behandelt die SARS-CoV bevatten. Het risico van het opnieuw opduiken van SARS in een laboratorium wordt groter geacht.

De enorme betekenis van deze video

Als je deze uitspraken van WHO director Mike Ryan hoort dan besef je dat er onder deskundigen, zoals hij, kennis was van incidenten rondom SARS in laboratoria. Die blijkbaar bijna tot een uitbraak hadden geleid.

Dan besef je ook direct wat al die onderlinge correspondentie heeft betekend begin februari tussen deskundigen over de uitbraak in Wuhan. Hoezeer ze hebben beseft dat er een grote kans was op een uitbraak in het lab, en hoe belangrijk de meesten van hen het vonden om dat zoveel mogelijk onder de pet te houden.

Vijf van hen schreven een artikel om het lab lek als optie uit te sluiten en vanaf dat moment werd het lab lek als een complottheorie gedefinieerd.

En als je de video van Dr. Mike Ryan gezien hebt dan weet je nog meer dat Marion Koopmans in Zembla eind 2021 onzin verkocht (en dat zeg ik dan nog eufemistisch) toen ze werd gevraagd of ze in het begin niet aan een lab lek had gedacht.

Ze vond het “heel onwaarschijnlijk”. En voegde er aan toe “alleen omdat het in het gebied was waar een lab staat waar aan Coronavirussen wordt gewerkt, is voor mij geen enkele associatie”.

En al die mensen die het hadden over een lab lek in Wuhan wel als complotdenkers of Wappies uitmaken…

Epiloog

Na plaatsing van dit artikel werd ik door Marion Koopmans en Maarten Keulemans beschuldigd dat ik heel selectief had geknipt uit de lezing van Dr. Ryan. Die lezing ging namens vooral over het overspringen van ziektes van dieren naar mensen.

Helaas voor Koopmans en Keulemans is dat niet het punt. Er wordt niet ontkend dat in de geschiedenis het met grote regelmaat is gebeurd dat ziektes van dieren naar de mens overspringen. Het onderwerp was en is of SARS-CoV-2 uit zichzelf van dieren naar mensen is overgesprongen. Besef dat dit virus wel heel succesvol was om in korte tijd een groot deel van de wereldbevolking te treffen.

Terwijl er in Wuhan experimenten werden uitgevoerd (zoals bij voorbeeld in 2015 in Nature is gerapporteerd) om een SARS virus te ontwikkelen dat mensen kon besmetten.

Daarover zegt Dr. Ryan dus in zijn lezing dat er dan wel een risico is dat de besmetting start in een lab en niet op een natuurlijke weg vanuit dieren.

En als jullie mij niet geloven, geloof dan de WHO, die in 2006 een boek deed uitkomen over de SARS uitbraak in 2003 en hoe die weer onder controle is gebracht.  Daarin staat letterlijk:

“Een nieuwe epidemie van SARS zal waarschijnlijk ontstaan uit een dierlijk reservoir of een laboratorium dat onderzoek doet met levende kweken van SARS-CoV of opgeslagen klinische monsters behandelt die SARS-CoV bevatten. Het risico van het opnieuw opduiken van SARS in een laboratorium wordt groter geacht.”

Maar Marion Koopmans zegt in 2021 bij Zembla onbeschaamd dat zij ook in het begin niet dacht dat het virus uit het lab in Wuhan kwam “want dat daar een lab is geeft voor mij geen enkele associatie”.

U heeft zojuist gelezen: WHO directeur bevestigt SARS lab lek(ken).

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deze website opereert dankzij de financiële steun van de bezoekers en kent geen paywall of adverteerder. Klik hier als u een (kleine) donatie wilt geven. Onze dank is groot.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019