Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

mijn boeken

Tijdens mijn studie Sociale Geografie heb ik in 1971 heb ik (samen met Jan Koetsier) een boekje geschreven over de Tweede Woning in Nederland. In 1977 kwam er bij de VARA een boekje uit over de bijzondere Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar.

In 1986 schreef ik een boek: “Hoe wij kiezen”. Daarin staan alle verkiezingen beschreven sinds 1918. En een beschrijving van de beschikbare verkiezingsonderzoeken sinds de jaren vijftig. Van dat boek treft u een gescande versie aan.

In 1995 kwam mijn boek uit “Dankzij de snelheid van het licht”. Daarin beschreef ik mijn verwachtingen over de opkomst van internet en de gevolgen daarvan voor de samenleving en de economie. Dit boek is al lang uitverkocht. Maar als u geïnteresseerd bent wat ik in 1995 dacht en vooral wat er wel of niet van uitgekomen is dan kunt u het boek op deze website bekijken.

In 2002 kwam mijn, tot dusverre, laatste boek uit: “De Vijfde Dimensie”.

Wilt u niet naar De Slegte gaan om het boek te kopen dan kunt u het hier lezen.

mijn boeken - 841Dankzij de snelheid van het licht’ is in november 1995 uitgebracht door Het Spectrum. In april 1997 volgde versie 2.0, op een aantal plekken was het boek toen geupdate.

U treft hier de originele versie aan, geschreven in de zomer van 1995 toen er in Nederland nog minder dan 200.000 internet aansluitingen waren. De eindredactie van het boek werd gevoerd door Anton van Elburg.


Download delen van ‘Dankzij de snelheid van het licht’:


mijn boeken - 843In 2002 kwam mijn boek uit ‘De Vijfde Dimensie‘.  Daarin geef ik aan dat belangrijke technologische ontwikkelingen van de afgelopen 120 jaar, zoals telefoon, radio, televisie, computer en internet, beschouwd kan worden als de geleidelijke schepping van een nieuwe dimensie waar de mens in kan opereren. Naast de drie ruimtelijke dimensies en de dimensie Tijd noem ik dit de vijfde dimensie. Vanuit dat gezichtspunt worden in het boek de huidige en verwachte ontwikkelingen in samenleving en economie bekeken.

Daarnaast beschrijf ik in het laatste deel de geschiedenis van Newconomy, vanuit mijn prespectief. In tegenstelling tot “Dankzij de snelheid van het licht” werd dit boek slecht verkocht. Mocht u niet naar De Slegte willen gaan, dan kunt u op deze site toch kennis maken met de inhoud ervan.


Download delen van ‘De Vijfde Dimensie’:


mijn boeken - 846In de aanloop naar de verkiezingen van 1986 heb ik een boek geschreven over de Tweede Kamerverkiezingen tussen 1918 en 1986. Enerzijds betrof dat de verkiezingsuitslagen uit die periode en anderzijds een samenvatting van onderzoeken, die er rondom verkiezingen zijn uitgevoerd. Ook filosofeer ik over de toekomst. Het boek is uitgebracht door uitgeverij Sijthoff.


Download delen van ‘Hoe wij kiezen’:


[/av_textblock]